SG.hu

A Borland bejelentette a Delphi 2006-ot

A Borland Delphi 2006 és a C++ Builder 2006 új funkciókat biztosít a Microsoft Windows és a .NET alkalmazások leszállításának gyorsítására.

A Borland ma bejelentette Borland Delphi és Borland C++ Builder gyors alkalmazásfejlesztési (rapid application development, RAD) környezeteinek új verzióját, amelynek régebbi kódneve “DeXter" volt. Az új termelékenységi és teljesítménynövelő funkciókkal felruházott szoftverek, valamint az új C# Builder 2006 célja, hogy lehetővé tegye a szoftvercsapatok számára a monoton feladatok kiszűrését, és ily módon rövid idő alatt és költséghatékonyan szállíthassanak vállalati szintű Windows alkalmazásokat.

A Borland Developer Studio, a Borland Microsoft Windows és .NET alkalmazásokat támogató többnyelvű fejlesztői környezete immáron a Delphi 2006, C++ Builder 2006, és a C# Builder termékeket is tartalmazza. Azok az ügyfelek, akik bármelyik különálló terméket megvásárolják, ingyenesen megkapják mind a négy nyelv támogatását, és rendelkezésükre áll a nyelvspecifikus képességek testreszabásának rugalmassága.

"A Borland Szoftverszállítás optimalizálására vonatkozó jövőképének középpontjában a fejlesztők állnak, akik az alkalmazások életciklusának középpontjában foglalnak helyet" - mondta Boz Elloy, a Borland termékekért felelős vezető alelnöke. “Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy továbbra is kiszolgáljuk a Delphi, C++ és C# fejlesztőket. Kutatás-fejlesztési csapatunk meghallgatta ezeket a hűséges közösségeket, és válaszként intenzív módon a minőséget és termelékenységet helyezte a középpontba, az alkalmazás-életciklus (application lifecycle management, ALM) eszközök teljes mértékben integrált tárházát új IDE termelékenységi továbbfejlesztésekkel ruházta fel, beleértve a változáskezelést, modellezést és a gyors alkalmazástervezési képességeket.

A Delphi 2006 célja, hogy méretüktől függetlenül mind az egyén, mind pedig a csapat hatékonyságának növelésével segítsen a fejlesztőcsapatoknak a versenyelőny megszerzésében. A szoftver olyan új fejleményei, mint a sablonok rendszere, a forráskód változtatásainak automatizálását lehetővé tevő fejlett újrafaktorizálás, a Borland ALM eszközeivel megvalósított zökkenőmentes integráció - valamint a jobb teljesítmény és a minőség készen kínált továbbfejlesztései - segítenek mind a Windows, mind pedig a .NET alkalmazások készítéséhez, menedzsmentjéhez, karbantartásához és bővítéséhez kapcsolódó idő és költség csökkentésében.

A Delphi felhasználói ugyanakkor a kódvisszafejtési, gyors prototípus kezelés, fejlett IDE integráció, UML modellezés, követelmény- és verziókezelés, hibakövetés és csapat-együttműködési támogatásnak köszönhetően lerövidíthetik a fejlesztést. A Microsoft.NET keretrendszer, ASP.NET, VCL.NET, VCL és Win32 SDK-k támogatását ötvöző Delphi 2006 célja, hogy lényegében minden feladathoz a megfelelő eszközt biztosítsa. Ezen felül mivel a Delphi 2006 mind a Win32, mind a .NET megoldásokat támogatja, az ügyfelek folytathatják a meglévő Win32 alkalmazások fejlesztését és karbantartását, miközben egyszerűbbé válik a Microsoft .NET keretrendszer és következő generációs Windows alkalmazások felé vezető út.

“A Delphi 2006-ot öröm használni" - mondta Peter Morris az Air Software Ltd képviselője. “Olyan új funkciókat kínál, amelyek egyszerűek, és használatuk könnyű, mégsem értem, hogy eddig hogyan lehettem meg nélkülük. Különösen izgalmasak számunkra az ECO III keretrendszer által kínált újabb lehetőségek. Az állapot-diagrammok nagyon hatékony módon egészítik ki a keretrendszert, és az újrahasználható ECO csomag támogatása lehetővé fogja tenni számomra, hogy a modellek részeit sok különböző típusú alkalmazásban használjam újra - ez komoly megtakarítást eredményez mind az idő, mind pedig a pénz területén."

Az ECO III, a Borland a Delphi 2006-ban kínált egyedi vállalati keretrendszere olyan értékes vállalati alkalmazás-szolgáltatásokat kínál, mint az objektum relációs leképezés, átlátszó objektum-perzisztencia, és ily módon megkíméli a fejlesztőket a saját testreszabott szolgáltatásaik készítésével és fenntartásával járó bonyolult munkától és monotonitástól.

Modellközpontú keretrendszerének köszönhetően ugyanakkor az ECO III segít a tervezésközpontú fejlesztés megvalósításában, főleg, amikor Web-es szolgáltatások, ASP.NET és Windows Form alapú alkalmazások kerülnek használatra. Az ECO Synchronization Server, amely a jobb méretezhetőség és teljesítmény érdekében több szinkronizált objektum gyorsítótárat kínál, modell alapú alkalmazások hatékony készítését teszi lehetővé. Az ECO III másik új funkciója, hogy a fejlesztők állapot-diagram szinten tervezhetnek robosztus vállalati alkalmazásokat, lehetővé téve a csapatok számára, hogy az alacsony szintű "alkalmazásbütykölés" helyett az üzleti központú tervezésre koncentráljanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!