Napi Online

Forma-1-es mobiltelefonok

A Gartner piackutató cég szerint 2009-re az eladott mobiltelefonok száma eléri az évi egymilliárdot. A telefonok átlagára ez idő alatt várhatóan a tavalyi 174 dollárról 161 dollárra csökken, annak köszönhetően, hogy a leggyorsabban bővülő indiai és kínai piacon elsősorban az olcsóbb, már 20 dollár körüli áron megvehető készülékekre lesz kereslet.

A megszokott olcsó, alapszolgáltatást nyújtó készülékek mellett azonban a piacon jelen vannak a luxuskategóriájú, akár státusszimbólumnak tekinthető telefonok is. Ezek közül a csúcsot egyértelműen a Vertu telefonjai jelentik. A Nokia tulajdonában álló cég többek között platinából és aranyból is készít luxustelefonokat, amelyekért a büszke tulajdonosok - filmsztárok, oligarchák, üzletemberek - akár 30 ezer dollárt is kifizetnek. A Porsche Michelin Szuperkupában saját csapattal jelen lévő cég legújabb modellje a Vertu Ascent Motorsport, amelynek burkolata a Forma-1-ben is használt szénszálas műanyagból, valamint különleges minőségű, a benzinnel szemben is ellenálló bőrből készül. A 4595 eurós készülékből a cég 997 - természetesen számozott - darabot készített.

A leggazdagabbakat célozza meg a Samsung egyik új készüléke is, amelyet a különleges formatervezésű televízióiról, illetve hifiberendezéseiről ismert dán Bang & Olufsen elektronikai céggel közösen fejlesztett ki. A Bang & Olufsen európai üzleteiben 1000 euróért megvásárolható fekete, lekerekített vonalú készülék tervezői azt kívánják demonstrálni, hogy a 12-18 hónaponként forradalmi változásokat megélő mobilpiacon is lehet valóban maradandót alkotni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cSuwwi #3
    a Forma-1-ben is használt

    ennyi erővel Űrsikló mobiltelefonok is lehetne a cím... Semmi köze az F-1-hez. :]

    amúgy ha csak a gazdagok veszik, az átlag polgár nem ismeri, sztem nem vágja le elsőre vki mobiljáról hogy tele van. legalábbis nem a mobiljáról.
  • SymbioC #2
    De ha a kezedben látják, tudják, hogy tele vagy! És ez a lényeg.
  • Mipi #1
    Hát nem egy szép kinézetűek!