Cseh Dániel

Olympus SP-700 karácsonyra

A megapixelháború csitulni látszik, a legújabb trend szerint LCD-méretben és szolgáltatásokban próbálják egymást túllicitálni a gyártók. A képminőség másodlagos.

A Cybershot N1 bemutatása után nem sokkal jelentette be legújabb gépét az Olympus, mely számos tulajdonságában megegyezik a Sony termékével. Mindkét fényképezőgép az ultrakompaktok népes táborát erősíti, annak is felsőbb - kialakítás és szolgáltatások terén extrákat kínáló - szegmensét célozza.

A makro módban 1 cm-es közelpontú rejtett objektív itt is a 38 és 114 mm közötti háromszoros zoomtartományt fedi le. Bár fényereje széleslátószögnél valamivel rosszabb f3,3 (N1: f2,8), tele állásban viszont annál jobb, f4 (N1: f5,4). A kijelző mérete és felbontása teljesen azonos (3", 230 000 képpont), de az érintőképernyő egyelőre a Sony játékszere marad, a gombokkal vezérelhető SP-700 hagyományos kialakítású LCD-t kapott.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Átnézeti keresőnek természetesen már nem jutott hely, de a hátoldalt szinte teljesen kitöltő kijelzőn olyan felhasználóbarát funkciókkal találkozhatunk képkészítés közben, mint például élő hisztogram és panoráma mód (kizárólag Olympus xD-kártyával működik), valamint a már elkészült képeket is megjeleníthetjük az aktuális keresőkép egy részén. Kedvenc fotóinkat slideshow formájában visszanézhetjük, de lehetőségünk van utólagos vörösszem-korrekcióra, világosság- és színtelítettség-állításra, fekete-fehér vagy szépia konverzióra, illetve közvetlen nyomtatásra PC-kapcsolat nélkül.

Teljesen automata működés helyett csak előre definiált programmódokat választhatunk (szám szerint 24-et), ezek közül "Indoor" állásban választható ISO800 is - egyébként 64 és 400 között állítható a CCD érzékenysége. A litium-ion akkumulátorral működő SP-700-hoz opcionális búvártokot is vásárolhatunk.

A 6 megapixeles újdonságot a karácsonyi vásárlási láz idején kívánja piacra dobni az Olympus, ára egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DKm #3
    Nekem amúgysem ez kéne. Mivel Canon fan vok. Meg PowerShot A520 4ever!!!!
  • Hegyikecske #2
    nekem a minőség az elsődleges tehát nem ez kell
  • DKm #1
    Nekem ez túl kompaktnak látszik. Nem kell!