Tóth Kristóf

A T-Online szerződésben is bevezette a forgalomkorlátot

A T-Online frissen módosított Általános Szerződési Feltételei már tartalmazza a korlátlan használat során forgalmazható adatmennyiség maximumát.

Mint olvasóink emlékezhetnek, a T-Online Magyarország augusztusban gazdasági okok miatt felmondott 50 előfizetőjének, mivel azok élve a reklámokban korlátlannak hirdetett ADSL előfizetés lehetőségeivel havonta 150 - 200 GB forgalmat generáltak. Simó György vezérigazgató akkori nyilatkozata szerint a szélsőségesen sokat töltők jelentős pluszköltséget okoztak a vállalatnak, amit végső soron a többi előfizetővel kellene megfizettetniük. Az eset kapcsán a válallat jelentős tiltakozási hullámmal találkozott, több szervezet is jelezte kifogásait, azonban a legjelentősebb visszatartó erő, a Gazdasági Versenyhivatal nyaralás miatt nem nyilatkozott a kérdésben. A nyomás hatására a vállalat tárgyalóasztalhoz kényszerült, és az egyeztetés során megállapodtak, hogy a hűségnyilatkozattal nem rendelkező felhasználók esetében a havi minimum 150 Gigabyte forgalmi mennyiséget tekintik "extrém" felhasználói szokásnak.

A vállalat honlapján található új Általános Szerződési Feltételek már tartalmazza ezt az extrém használati defeniciót, némi csavarral: a forgalmazott adatmennyiséget nem havonta nézik, hanem az előző 12 hónap legnagyobb forgalmú 3 hónapjának átlagában nem haladhatjuk meg a 150 GB-ot. Amennyiben ez mégis megtörténik, a szolgáltató emailben figyelmeztetést küld, és ha nem töltünk kevesebbet, a T-Online felmondhatja a szerződést.

A vállalat a korlát nagyságát évente felülvizsgálja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #19
    TKábel csak 40G, ahogy pemga is írta.
  • pemga #18
    A T-Kábelen nem 150 a limit, hanem ha jól emlékszem 40G... Legalábbis az oldaluk szerint.
  • TeDDyRuSh #17
    toyot kacsa,a chello vs. T-onlineba ne menj bele mert csak veszthetsz,ha a T-o mellett vagy. Én másfél évig voltam chello-s. Azért van 30 giga korlát h ne legyen sem gáz. Nem is volt. A chello legalább azt adja amit ígér:P Ennek ellenére most T-kábeles leszek,mert nem tok mást,de már kezdik,mind megannyi havernál. Baromi szervezetlen fos cég,de hát ők a legnagyobbak:( És olyan áron adják a szart,h megkockáztatom. Persze csak egy évre:P
  • noss #16
    T-akármik
    korlátolt korlátlanság keserűsége

    sokáig volt részem benne, ill. az azutáni lemondási ceremóniában is... :(
    (komolyan megtörtént velem, hogy 3 ügyintéző 3 különböző díjhátralékot állapított meg a t-pontban, 2 ugyanazon a napon!)
  • toyotakacsa01 #15
    "még 3hét sem kell és elvágják a drótod"
    z így nem igaz.
    Becsülettel kivárják a hűségszerződés végét, és csak aztán repül az illető.
    Ráadásul most már figyelmeztetnek is előtte.
    Tiszta rendesek.
  • razsasc #14
    Nesze neked Hülye TCom - os! Nézzd csak a TV - t! Mert ha nem, és online filmkölcsönzőt veszel igénybe, mesefilm a gyereknek, meg magadnak is valami, akkor még 3hét sem kell és elvágják a drótod. Pedig mindenért becsülettel fizettél!
  • Francis80 #13
    Természetesen SP :))
    Egyébként én is kíváncsi leszek, ugyanis mi itthon 3 gépen használjuk a netet (T-online), és mind1ik gép töltöget le, meg netrádió, meg mittoménmicsinál... Szóval nemtom, hogy vajon mennyi lehet a havi forgalmunk.
  • worldwideweb #12
    Fogadjunk hogy az lesz hogy a hirdetéseikben ugyanúgy nyomatják a korlátlan szót aztán meg olvashatatlan 1,5-ös betűmérettel lesz kiírva a képernyő aljára hogy ez bizony csak 150G-ig igaz.
  • toyotakacsa01 #11
    Akarom mondani szolgáltatóváltás.
  • toyotakacsa01 #10
    A 150 giga még mindig jobb mint a cselló csóri 30-a.
    Akinek meg kevés az mehet más szolgáltatóhoz.
    Azoknál tényleg korlátlan.

    A szolgáltatásváltás nekem simán ment, egy másik oldal fórumjában szépen leírtam a tapasztalataimat.(nem írom az oldal nevét nehogy a sg megharagudjon)