MTI

Synergon-Huawei oktatási központ nyílt Budapesten

A Synergon Informatikai Rt. ma Budapesten megnyitotta Európa első Huawei oktatási központját.

A kurzusok a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő, hálózati eszközöket és megoldásokat gyártó vállalatának termékeit kívánják bemutatni és megismertetni a régió szakembereivel. Az eseményre ma került sor a cég székházában Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter jelenlétében. Az esemény jelzi: a Huawei a Synergont szánja regionális központjának, és ezzel példát mutat más, érdeklődő kínai vállalatoknak is. A megnyitón Kiss Péter közölte, Magyarország és Kína között konkrét gazdasági projektekben mutatkozik meg az elmúlt években kiépített jó politikai kapcsolat. Elmondása szerint fontos, hogy az ország megtartsa tőkevonzó képességét, s partnerkapcsolatai révén növelje az ázsiai cégek befektetési kedvét. Kína Magyarország 5. legfontosabb partnere volt tavaly.

Mint azt Száray Loránt vezérigazgató elmondta, a Synergon Informatikai Rt. és a Huawei 2005 áprilisában regionális rendszerintegrátori megállapodást kötött. Ezáltal a kínai vállalat termékei gyorsabban és egyszerűbben juthatnak el Magyarországra, Horvátországba, Csehországba és Szlovákiába. A Synergon kiemelkedő fontosságúnak tartja a Huawei termékek alapos megismertetését a régió informatikusaival, ennek érdekében azok használatát bemutató tanfolyamokat szervez.


A Huawei Minősített Oktatási Központ (Huawei Authorized Training Center - HATC) létrehozásának nem kevésbé fontos célja, hogy a régióban elterjessze a kínai gyártó legjobb megoldásait, működés közben bemutatva azok előnyeit. A tanfolyamok elsősorban a nagyvállalati hálózatos mérnököknek, szolgáltatóknak, valamint informatikai biztonsági rendszereket üzemeltető szakembereknek adnak ismeretanyagot e területekről. A képzési centrumokban zajló oktatásokon tehát mindenekelőtt leendő felhasználók szakembereinek célszerű részt venni.

Az oktatási központ első körben általános jellegű tanfolyamokat indít a várható piaci igények kielégítésére (high-end router, switch ismeretek, tűzfalak)., a későbbiekben további területekre is kiterjeszti az oktatást. A centrum laborjában 1,5 millió dollár értékű eszközpark áll a hallgatók rendelkezésére, többek között a Huawei legkorszerűbb és egyben második legnagyobb routere (NE80E), amelyhez kevés hasonló akad ma a piacon. A hallgatók nem csupán elméleti ismereteket szereznek, hanem laborgyakorlatok keretében a szükséges technológiai- és eszközspecifikus ismeretekre is szert tesznek. A tervek szerint a centrum működésének későbbi szakaszában minősítéseket megalapozó kurzusokra is várja a jelentkezőket. Az oktatók a Synergon több, mint 5 éves hálózati tapasztalattal rendelkező gyakorló mérnökei, akiknek felkészítésére a Huawei shenzeni (Kína) központjában került sor.

A Huawei 2004 májusában nyitott képviseletet Magyarországon, aminek ma már több mint 50 munkatársa van, többségük magyar állampolgár. Wan Zhi, a Huawei budapesti képviseletének vezetője elmondta, hogy a Huawei a Synergonnal hosszú távon kíván együttműködni, mivel úgy látja, hogy a magyar társaság regionális tapasztalatai jó alapot adnak a további fejlődéshez. A Huaweinek ma több mint 30 ezer alkalmazottja van, s a világ 90 országában nyitott képviseletet, illetve alapított leányvállalatot. A cég tavaly 5,58 milliárd dollár forgalmat ért el, míg az idén az első félévben 4 milliárd dollárra rúgott a bevétele. A tervek szerint a cégnek az év egészében 8 milliárd dollár forgalma lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!