eurohirek.hu

Kivitelezhetetlen a biometrikus útlevél?

A biometrikus útlevél nehezebben hamisítható, és szinte lehetetlen az eltulajdonítás utáni felhasználása, hiszen az okirat olyan személyes információkat tartalmaz, mint például az útlevél tulajdonosának ujjlenyomata. Az Egyesült Államok ezért ragaszkodik ahhoz, hogy minden ország térjen át a biometrikus útlevélre. A cél az, hogy tovább nehezítsék a terroristák beszivárgását.

A holland belügyminisztérium által hat városban végzett felmérés megkérdőjelezi a biometrikus útlevél kivitelezhetőségét. A tanulmány szerint a személyes jellegzetességek és a műszaki hiányosságok miatt fennáll annak lehetősége, hogy hatévesnél fiatalabbak és 60 évesnél idősebbek esetében az ujjlenyomatok nem teljesítik elvárt funkciójukat. A tesztelések során használt útlevelek közül több esetben igen gyenge volt az ujjlenyomat minősége.

Kísérletek során az is bebizonyosodott, hogy a biometrikus útlevél kevésbé strapabíró, mint a hagyományos - ezt az amszterdami Schiphol repülőtéren fedezték fel. Korábban holland illetékesek úgy nyilatkoztak, hogy Hollandia legkésőbb 2006 augusztusában áttér a biometrikus útlevelek használatára, az új információk alapján azonban ez bizonytalanná vált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bigjoe #4
    .. és békén hagyják kubát.
    A többivel is egyet értek.
    Továbbá szerintem, ha nem támogatták volna Izrael állam megalapítását palesztin földön. Nem is hallotunk volna arab terrorizmusról.
  • kovpeter #3
    Egyetértek az előttem szólókkal.
  • HUmanEmber41st #2
    Ez kb olyan álom, mint a magyar cigánytól azt kérni, hogy érettségizzen...
  • rigidus #1
    "A cél az, hogy tovább nehezítsék a terroristák beszivárgását."

    Ezt a leghatekonyabban ugy lehetne megoldani, hogy az amerikai csapatok elhagyjak az elfoglalt iraki olajmezoket, abbahagyjak az artatlanok kinzasat, az ertelmetlen gyilkolast, beken hagyjak az argentinokat es befejezeik mas orszagok gazdasagi kizsakmanyolasat.