Specker Balázs

11 hónap Paris Hilton mobiljának feltöréséért

A tinédzser hacker a színésznő telefonjában tárolt közismert személyiségek elérhetőségeit is közkinccsé tette a világhálón.

A bíróság 11 hónap ifjúsági büntetés végrehajtó intézetben letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a 17 éves fiút, aki többek között Paris Hilton mobiltelefonjának feltöréséért is felelős. A massachussetsi fiatal - akinek nevét személyiségi jogi okokra hivatkozva nem fedték fel - bűnösnek vallotta magát a T-Mobile amerikai szervereinek feltörésében. A hatóságok a tinédzsert két évre tiltották el a számítógép, a mobiltelefon illetve bármilyen internetezésre alkalmas eszköz használatától - közölte a Vnunet.

Mint ismeretes a színésznő mobilos telefonkönyve még februárban került fel az internetre. Akkor webes szörfözök millió juthattak hozzá olyan közismert személyek telefonszámaihoz, e-mail címeihez mint Eminem vagy Anna Kournikova. A T-Mobile szóvivője szerint a fiatal elkövetőnek sikerült bizalmas információkat kicsalnia a mobilszolgáltató munkatársaitól és kihasználnia a cég weboldalának biztonsági réseit.


A tinédzser bűnöző - aki mellesleg a Defonic Team Screen Name Club néven futó internetes bűnbanda tagja - azonban más bűnténnyel is kapcsolatba hozható. Többek között meg nem nevezett internet és telefonszolgáltatókhoz való illetéktelen behatolás illetve massachusettsi és floridai iskolák bombariadóval való megfenyegetése is felróható a számlájára. Az általa okozott kár becsült összértéke mintegy 1 millió dollárra (körülbelül 200 millió forint) tehető. William Sims, a miami titkosszolgálat ügynöke további ítéletekre számít a 8-12 fősre becsült bűnszövetkezett ügyében.

A T-Mobile amerikai részlegének jócskán van még mit csiszolnia weboldalán, a nyáron még a piacról kivonulás is felmerült a sajtóban. Amikor Jack Koziol, az Infosec biztonsági vállalat vezető szakembere megvizsgálta a cég honlapját meglepve tapasztalta a szembetűnő hiányosságokat. "Igencsak meglepődve tapasztaltam, hogy egy évvel a kölyök akciója után még mindig szinte az összes tipikus védelmi hiba megtalálható a vállalat honlapján" - nyilatkozta a PC Worldnek Koziol.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ChevyG work #52
  • vincuska #51
    es amikor a politikusunk ellopja a penzunket, o megussza. fenykep publikalasa egy gazdag ember telefonjarol - bun.

    igen, az alfa gyereknek nem olyan jo mint nekem, de jo hogy delta gyerek vagyok.
  • mrzed001 #50
    Miéé, a k.rvát jól játsza, olyan életszerűen olyan beleéléssel
  • artschi #49
    az erős, hogy színésznő...
  • TomiBone #48
    Marhára tudhatod, hogy Amerika kiknek a földje, ha le sem tudod írni helyesen. Menj, érettségizz le!
  • CsabiDuke #47
    Egy Hacker nem csinál ilyet... a Cracker tör fel mindent amit tud... sokszor összekeverik.
    Tényleg nem örülne neki sztem senki hogy ha felnyomják a telója tartalmár a netre, de ha a telkönyvet feltörték, akkor sztem már az sms-ek is mentek, nem örülne ennek senki de azért ekkora büntetésnek nem kell lennie.. inkább fel kellene venni a kissrácot a T-Mobilhoz, és ki kellene vele javíttatni a biztonsági réseket. Volt már ilyenre példa, és nem keveset keres akivel ez megtörtént.. nem emelt vádat a feltört cég.
  • Frosty01 #46
    a sotsz parkos rész az nagyon állat, különösen amikor köhög szegény paris.....
  • Alfa Of NS #45
    Paris szerintem nem ronda, nehany kepen jol nez ki, de tenyleg a felmenoi miatt lett hires.

    A telko feltoroje meg nyugodtan megerdemelte. Nehogy mar szabadon lehessen ilyet csinalni...
  • ChevyG work #44
    kiváncsi lennék, hogy ha az én telómat törnék föl askkor kapott e vona érte vlamit

    ja és arra lennék még kiváncsi, hogy mennyit ..opott érte, hogy "szár" legyen
    szerintem több .asz vot a kezébe mint kilincs
  • jefferson83 #43
    A pénzével együtt nagy nehezen, de valahogy csak elviselném :)