MTI

A Deutsche Telekom megválna amerikai mobilcégétől

A Deutsche Telekom nem kívánta kommentálni az amerikai Wall Street Journal című lap értesülését, hogy a nagy német távközlési szolgáltató egyik sikervállalatának, nevezetesen amerikai mobil szolgáltatójának, a T-Mobile USA-nek az eladásáról tárgyal.

Ha eladná - írja a lap - akkor legalább 25-30 milliárd dollár maradna a zsebében, részben azért, mert megszabadulna egy csomó kiadástól amerikai cége - máskülönben szükségesnek látszó - fejlesztésével kapcsolatban. A pénz jól jönne neki, további befektetési lehetőségeket teremtene részére Európában.

Elemzők szerint viszont eléggé valószínűtlen, hogy a DT egyik aranytojást tojó tyúkját akarná levágni. A T-Mobile USA ugyanis talán legjobb bevételnövelő vállalata. Nem illene bele a lépés a DT eddigi stratégiájába. Arról nem is beszélve, hogy pénzügyi helyzete megengedné a DT-nek, hogy fejlesszen az Egyesült Államokban.

Más kérdés, milyen jó pénzért tudna megválni tőle. 2001-ben a T-Mobile USA az amerikai Voicestream megvásárlásával jött létre, a DT 47 milliárd dollárt áldozott érte. Az eladás ötletével esetleg tesztelheti a piacokat, mielőtt a T-Mobile USA-val kapcsolatban súlyos döntését meghozza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mipi #1
    Ez hülyeség hogy megválna tőle. Hát egy csomó pénzt befektettek pl most elég jó a lefedettségük amerikában. Meg hát ők büszkélkedhetnek hogy az egyetlen szolgáltató amalyik európától amerikáig van lefedettsége. Jó lenne ha pl lengyelországban megcsinálnák már a T-Mobile-t de jó lenne még románban, olaszban, franciában meg szlovéniában is!