MTI

Fellendülésre számít a német elektronikai ipar

A vállalatoknak mintegy fele számít az idén forgalom növekedésre és eredmény javulásra - számol be a szektor érdekképviseleti szervezete, a BITKOM.

A német elektronikai szektor nagy várakozásokkal tekint az IFA nemzetközi távközlési kiállítás és vásár elé. Egy körkérdés eredménye szerint minden második vállalat pozitív lökésre számít az általános parlamenti választásoktól is. A BITKOM által vezetett szektor bizalmi index legfrissebb értéke 56 pont, szemben a három hónappal korábbi 39,4 ponttal. A piaci feltételek szigorodására csak a mobil távközlési szolgáltatások és a vezetékes távközlés területén számítanak.

A piac húzómotorjai a szoftverfejlesztés és az informatikai szolgáltatás. A szoftverfejlesztőknek kétharmada számít forgalmának emelkedésére. Az olyan szórakoztató elektronikai cikkek gyártói, mint a lapképernyős televíziók és az MP3 lejátszók körében hetven százalékos a forgalom- és eredmény növekedési várakozás aránya. A szórakoztató elektronikai ágazat az idén összességében nyolc százalékkal magasabb, 11,6 milliárd eurós forgalomra számít. Ebből 8,3 milliárdot tesz majd ki a digitális eszközök forgalma, 23 százalékkal többet, mint tavaly. Az analóg készülékek forgalma 17 százalékkal 3,3 milliárd euróra esik vissza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!