COMPUTERWORLD

A HP megfékezné a moziban kamerázókat

A Hewlett-Packard egy olyan vetítő eljáráson dolgozik, amely megadályozná, hogy közönséges videókamerákkal élvezhető minőségben lehessen felvenni a mozivászonra kivetített képet.

A cég szóvivője megerősítette, hogy a technológia már igen előrehaladott állapotban van, de egyelőre nem kívánnak további részleteket nyilvánosságra hozni. Ha elkészülnek vele, egy új védelmi eljárás születhet a filmkalózkodás azon vállfaja ellen, amelyet a moziban, kézi kamerával felvett filmek másolása és terjesztése képez. Az így rögzített videóanyag ugyan nem számít túl jó minőségűnek, mégis épp elegen nézik meg ezeket, hogy nagy károkat okozzanak vele a filmstúdióknak és moziknak: a videókamerás változatok ugyanis áthidalják a mozifilm és a DVD vagy videó változat közötti, akár fél éves késést, és a felhasználók többsége szívesen néz akár rosszabb minőségű felvételeket is, ha korábban hozzájuthat.

Egy másik vállalat, a Cinea 2002-ben díjat nyert egy ehhez hasonló ötlettel. Ők apró módosításokat alkalmaztak az időzítés és a vetítőfény megjelenítésében, mellyel teljesen eltorzították a képet, ha azt videókamerával rögzítették. A céget aztán egy évvel később felvásárolta a Dolby Laboraties.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szombi #3
    Ugyanaz, mint a CD-íróknál hét éve:
    drága és pocsék volt az összes, mégis megvette néhány ,,kalóz'',
    hogy aztán kaszálhasson vele...
  • aaaaa #2
    Szánalmas, hogy ilyen dolgokon törik a fejüket...
    Aki olyan igénytelen, hogy kamerás mocskot bámul, vagy pénzt ad érte, az még a moziba sem menne el , nemhogy megvenné eredeti DVD-n.
    Vagy attól rettegnek és néhányan belenéznek egy ilyen szörnyűségbe, és kiderül, hogy a fergeteges agyonreklámozott produkció, egy nagy 0 ?
    Egyszerű a megoldás a mozi premierrel együtt ki kell adni a DVD-t. De akkor nem lehet 3 bőrt lenyúzni róla...
  • winnie #1
    király. azt hiszik, hogy a ripperek direk ilyen kamerákat fognak venni??:)