euro.hu

Búcsúznak a VHS-kazettáktól a holland videókölcsönzők

Leáldozott a hagyományos videokazetták napja: Hollandia legnagyobb videokölcsönzője úgy döntött, ezután csupán DVD-kel látja el az országban működő 200 kölcsönzőjét.

Továbbra is rendelkezésre bocsátja ugyan a kölcsönzőkben fellelhető VHS-kazettákat a Videoland, ám az új filmeket már csupán DVD-n lehet elvinni. A videókereskedők szervezete (NVDO) szerint nincs messze a VHS-kazetták korának vége. Az NVDO szóvivője szerint elsősorban a kölcsönzőkből nemsokára teljesen eltűnnek a VHS-kazetták.

A VHS-ről a DVD-re való áttérés folyamata néhány éve kezdődött el, s a várakozásokkal ellentétben rendkívül gyors lefolyású volt. A szóvivő úgy véli, nemsokára azok is áttérnek a VHS-ről a DVD-re, akiknek még nincs DVD-lejátszója. Jelenleg a kölcsönzőben igényelt filmek 90 százalékát DVD-n viszik el az ügyfelek, s a kliensek 70 százalékának van DVD-lejátszója. Az első DVD 1997-ben jelent meg a hollandiai üzletekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #6
    De most ügyelnek a visszafele kompatibilitásra. Azaz egy Blu-ray/HD-DVD lejátszó is lejátssza a DVD-t, sőt, a CD-t is.
  • HUmanEmber41st #5
    De mekkora üzlet volt annak idején átírni super8-asról videóra a házifelvételeket.
    Majd videóról DVD-re.
    Ha már be van digizve, azt már lehet szinte bármire írni..Persze ez is jó üzlet..
  • Hegyikecske #4
    Az is igaz de ebben van nagy üzlet, már megvan a DVDnél 7*nagyobb kapacitású lemez (meg kék lézeres olvasási technika, meg minen) de nem vetik piacra mert oriási üzlet van a dvd filmekben is
  • Hegyikecske #3
    Hát ez csodás...
  • atlagember #2
    Öt év múlva meg a DVD-knek a kora áldoz le és lesz valami más. Aztán meg azé is. Aztán ha meg akarsz nézni egy régebbi filmet b..hatod, mert annyi féle adathordozó lesz, és az újak nem kompatibilisek a régiekkel. Ha most meg akarok hallgatni egy régi lemezt, nem kapok a boltban hozzá lemezjátszót. Hát én nem örülök ennek a fejlődésnek, mert k..a nagy kavarodást okoz, és a régi értékeket teljesen használhatatlanná és elérhetetlenné teszi.
  • Punkerwork #1