MTI

13 százalékkal több eladott személyi számítógép 2005-ben

A világon eladott személyi számítógépek száma jó úton halad afelé, hogy a 2005-ös adat - 12,7 százalékos emelkedéssel - elérje a 206,6 milliót; a hatalmas árcsökkentések miatt azonban alig nő a gyártók bevétele - derül ki egy jelentésből, melyet a Gartner kutatócsoport készített.

A személyi számítógépek eladásából származó bevétel idén a jelenlegi előrejelzések szerint - mindössze 0,5 százalékkal - 202,7 milliárd dollárra emelkedhet. A zuhanó árakkal immár együtt kell élnie a számítógépgyártó iparnak, és azok várhatóan 2006-ban is elhalványítják a nagyobb értékesítésből származó kedvező folyamatokat: jövőre az előrejelzések szerint 10,5 százalékos forgalombővülésre lehet számítani, de a bevétel valószínűleg 0,4 százalékkal csökkenni fog.

Az eladások idei felfutását a laptopok iránt megnövekedett kereslet okozta, ami az alacsonyabb árak mellett a könnyebb vezeték nélküli internetes kapcsolatteremtésnek köszönhető. A vezeték nélküli hordozható személyi számítógépek eladása 2005-ben mintegy 31 százalékkal növekszik - állítja a Gartner.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!