COMPUTERWORLD

Biztonságosabb PC-ket dob piacra a Gateway

A Gateway a jövőben tovább szeretné fokozni a számítógépei biztonságát. William Diehl, a vállalat egyik alelnöke elmondta, hogy napjainkban mindenkinek szembe kell néznie a különböző biztonsági kihívásokkal. Ezért olyan számítógépeket építettek, amelyek számos érdekes biztonsági funkcióval rendelkeznek.

A Gateway a jövőben fel fogja használni a TPM (Trusted Platform Modules) chipeket, amelyek segítik az adatok biztonságos tárolását illetve kezelését. A TPM technológiák mindegyik vállalati asztali illetve hordozható számítógépbe bele fognak kerülni. A TPM-et olyan területeken kívánják alkalmazni, mint például a jelszókezelés, az adatok merevlemezeken való tikosítása, stb. A cég szerint mindezek mellett az emailezést és az internetezést is biztonságosabbá fogja tenni.

A Gateway a notebookokhoz egy olyan szolgáltatás bevezetését is tervezi, amely a hordozható számítógépek ellopásából eredő károkat fogja csökkenteni. A cég a notebookjaihoz elérhetővé fogja tenni az Absolute Software Computrace nevű szoftverét, amely az ellopott számítógépek helyének megállapítását segíti. Amennyiben eltűnik egy laptop, és azt az internethez csatlakoztatják, akkor a szoftver segítségével megállapítható a számítógép pozíciója. A Gateway a Computrace megoldásait hardver szinten is támogatni fogja, ezért a biztonsági funkciók kiiktatása nehezebbé válik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!