Specker Balázs

Microsoft kontra Google - perdöntő bizonyítékok?

A Microsoft azt állítja, kulcsfontosságú jelentőséggel bírhat a Google és a korábbi vezető ellen indított perben az a dokumentum, amit Dr. Kai-Fu Lee számítógépének lomtárában találtak.

Mint arról korábban már beszámoltuk, a Microsoft beperelte Dr. Lee-t és a Google-t. A szoftvercég azzal vádolta korábbi vezető beosztású fejlesztőjét, hogy a szerződésében rögzített egyéves időtartamot megszakította, mivel elfogadta a Google által kínált vezetői állást. A washingtoni bíróságra benyújtott iratok szerint, a szoftveróriásnak most egy olyan dokumentumot sikerült elővarázsolni Dr. Lee számítógépének lomtárából, melyben szerepelnek a Lee és Google közötti egyezség feltételeit.

Az újonnan felfedezett dokumentum a Microsoft halmára is hajthatja a vizet, bizonyítva egyrészt, hogy Lee új poziciója sérti a céggel kötött korábbi szerződését, valamint azt, hogy a Google támogatta őt amikor kínai részlegének vezetésével bízta meg. A bíróságon a Google azzal érvelt, hogy Lee nem egy "keresési szakember" és a így a Microsoft kínai üzletére nem jelent veszélyt. Ám a bíróság úgy tűnik egyelőre nem nekik ad igazat, hiszen az ügy korábbi fordulójában már úgy határozott, hogy Dr. Lee egyenlőre szeptemberig nem kezdheti meg a munkát a Google-nál - írja a WebProNews.


Dr. Lee - itt még a Microsoft alkalmazásában

A Microsoft különös bizonyítékszerzésével kapcsolatos részleteket a múlt hónapban ismertették a bíróságon, az iratok benyújtásakor. Eszerint a Lee lomtárában megtalált dokumentumban érdekes dolgokat olvashatunk. Amennyiben szoftveróriásnak sikerülne elérnie, hogy Dr. Lee két szék között a földre essen, akkor a Google fizetett szabadságot vagy tanácsadói állást biztosít számára akár egy éven keresztül is - olvasható a ZDNet oldalán.

Dr. Lee a beszédfelismerő technika területén elért, úttörőnek számító eredményeivel vált elismerté, később pedig a Microsoft Natural Interactive Division részlegét vezette. Szintén a nevéhez fűződik egy Microsoft kutatóközpont felállítása Kínában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Kalpy #12
  De, abban az esetben ha a szerződésben úgy van megfogalmazva, hogy szerződés bontás/lejárata esetén X ideig nem mehet másik cég/versenytárs-hoz dolgozni....
 • PetruZ #11
  Ha te mondasz fel, a kitételek, tiltások akkor is élnek. :)
 • izb #10
  Amit egyszer aláírtál egy adott időre,azt ne rughatod fel.
 • [email protected] #9
  Node, ha felmondom a szerződést, akkor többé nem vonatkozik rám a benne foglalt tartalom, nem? :)
 • Benedicht #8
  Valoszinuleg nem a MS irta a dokumentumot, hiszen se Dr. Lee, se a google nem tagadta, hogy lett volna ilyen dok..
 • NuCLEARScoRp #7
  Újabb WinFikaReg.... az MS csak megvédte a jogait...
 • PetruZ #6
  Nem értem, mire fel ez a nagy M$ fikázás. Az ilyesfajta szerződések a világon mindenütt hasonlóan működnek - még idehaza is. Az előző munkahelyemen volt egy olyan pont a szerződésemben, hogy ha elmegyek tőlük, kettő évig nem mehetek olyan céghez, amellyel ők kapcsolatban álltak, illetve a tudomásomra jutott pénzügyi/üzleti információkat ugyanennyi ideig nem adhatom tovább. Végülis úgy oldódott meg a helyzet, hogy a céget felszámolták, engem meg kirúgtak :), de most is olyan helyen vagyok, ahol vannak ilyen titoktartási kötelezettségeim. Hja kérem, humán-pénzügy vonalon nem könnyű az informatikus dolga... :)
  Ez a kínai ficak vezető beosztásban volt az M$-nél, olyan szerződéssel, hogy egy évig nem mehet máshová hasonló munkát végezni. Ő meg átment a guglihoz az egy év lejárta előtt. Pont, innentől kezdve nincs vita.
 • toyotakacsa01 #5
  Idáig süllyedtek. Kukában guberál az MS.
 • FTeR #4
  kugli ugyan így perelné hasonló esetben az m$-t. ez ekkora cégeknél márcsak így van.
 • NuCLEARScoRp #3
  Hehehe