Tóth Kristóf

Robotporszívót készített az LG

Az LG Electronics Koreában bemutatta Roboking nevű robotporszívóját, mellyel a cég még magasabb szintre kívánja emelni az automata háztartási takarítógépek technológiai színvonalát.

Az új Roboking kiküszöböli a robotporszívók eddigi egyik legnagyobb hátrányát, mivel az új modell 10-szer erősebb szívóerejéhez már 4-8-szor hosszabb élettartamú akkumulátor párosul. A készülék tájékozódását egy irányszabályozó giroszkópikus szenzor segíti, a légi és műholdas navigációban használatos giroszkópikus szenzor a ház minden pontjára elnavigálja a takarítógépet. A Roboking motorja 100 wattos szívóteljesítményt produkál, ami messze a legjobb a robotporszívók között, a legtöbb robotizált termék ugyanis nem képes többre 30-70 wattnál.

A Roboking porszívót a felső kategóriás mobilokban, motorkerékpárokban és laptopokban használatos lítium-polimer akkumulátor működteti. Ezt a technológiát most először használják a robotporszívózásban. A nemrég bemutatott LG akkumulátor élettartama a gyártó szerint 3-5-ször hosszabb a konkurens termékekénél, ráadásul újratöltése nagyjából 2,5 órát vesz igénybe, ami lényegesen kevesebb az előző modellek 3-4 órás időigényénél.


"A Roboking magasra tette a mércét a robotporszívózás területén. Hiszünk benne, hogy a robotporszívók hamarosan nélkülözhetetlenek lesznek és a Roboking mértékadó lesz egy sokkal kényelmesebb életformához vezető úton" - mondta Young Ha Lee, az LG Digitális Készülék Divíziójának ügyvezető igazgatója.

A porszívó a helyiség adottságaitól függően váltogat a programok (Gyro-Matrix, Variable-Matrix és a Spiral) között, Ezek a megoldások biztosítják, hogy a Roboking ne ütközzön a bútorokba, mialatt körbejár a házban. A masina ezeken kívül egy ötlépcsős szűrőrendszert, valamint egy szelepet is alkalmaz, ami megakadályozza a készülékben összegyűjtött por visszaáramlását. A Roboking porszívók magyarországi bevezetését egyelőre nem tervezi az LG.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AeroS #16
    És még porszívóznia sem kell!!!
    Itt az ÚJ Roboking 5000, az önporszívózóporszívózó, mindössze 1.999.999.999 Ft és elviheti!!!
    Ha a cikk olvasása közben hív, akkor megspórolja a postaköltséget!!!
    És még porszívóznia sem kell!!!
  • Tetsuo #15
    A leknagyobb szám, az új akksi. Ha télleg új lenne..
  • Andrew01 #14
    www.robotporszivo.hu

    Itt viszonylag elérhető áron lehet hozzájutni egy hasonló kütyühőz bár én még elég esetlennek találom!
  • Caro #13
    Felmosni is tudhatna akkor már...
  • Yamee #12
    Aztán jön a szkálynet->fellázad-> kinyír/aksinak használ->majd mi is fellázadunk ellene, és jól eltömítjük a szűrőét->felrobban. The End
    No para!!!
  • fawcet #11
    Engedjük ki a gyepre hátha kutyakakit is felszívja.
  • PyRex #10
    Azt nem vágom, hogy az átlagos lakásban azért vannak szekrények, asztalok, székek, meg olyan dolgok, amiket az ember eltol, amikor porszívózik (pl. görgős fotel, vagy mittudomén). Most annak mi értelme, hogy beerestek egy ilyen szart a szobába és felszívja a számára elérhető helyeken a port. Utána meg dől ki a kosz a többi cucc alól... Ez szerintem szánalmas :)
  • HuHa #9
    Egy dolgot szeretek, porszívózni...de egye-fene, megcsinálhatja magától, ha annyira akarja
  • Hedgehunter #8
    Kicsit meg draga, de ha 150 ezer korul van veszek egyet...
  • arty #7
    én anno 300 ezerért láttam alapmodellt ... nem LG volt, noname.