MTI

Nyolc amerikai a világ tíz legértékesebb márkája között

A BusinessWeek legfrissebb összeállítása szerint a Coca-Cola 56 milliárd dolláros tőkeértékével a világ legértékesebb márkája. Tavaly a legnagyobb értéknövekedést az eBay internetes aukciós portál, a HSBC pénzintézet, a Samsung elektronikai konszern, az Apple számítógép gyár és az UBS bankház érte el - derül ki az Interbrand Zintzmeyer & Lux marketing tanácsadó cégnek a világ száz legértékesebb márkáját felvonultató Best Global Brands című tanulmányából.

A tíz legértékesebb márka közül nyolc amerikai. A Coca-Cola sarkában a Microsoft, majd az IBM, a General Electric és az Intel lohol. A hatodik helyet a finn Nokia szerezte meg magának. Utána a Disney, majd a McDonalds, a Toyota, végül a Marlboro következik. A legértékesebb német márka a Mercedes a tizenegyedik helyen, bár hat százalékpontos lecsúszást kellett elszenvednie. A vesztesek élvonalában a Sony, a Morgan Stanley, a Volkswagen, a Levi's és a Hewlett-Packard áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ttbela #6
    A Tisza Cipő mellesleg az Altus Rt. birodalom tagja, tehát Gyurcsány(i) ott mosolyoghatna rajtuk. A legértékesebb magya cég mellesleg a MOL Rt., a Videoton elég hátul van.
  • Tetsuo #5
    Már jópár éve az az első..
    Ez nem a cég nagyságát (értékét) mutatja, hanem a márkáét, ez a Coca-Cola cégértékének 96%a.
    A legértékesebb cég pl már jópár éve a General Motors sztán a Wal-Mart, az Exxon.. ez utóbbinak pl több a forgalma mint Mo 3 éves GDPje.
  • csanee #4
    Ja, a Tisza Cipő vagy a Videoton
  • Pharaoh #3
    Azt nem gpndoltam volna, hogy egy ital cég lesz az első, bár amennyi kóla fogy így nem nehéz. De mégis valami nagy elektronikai céget vártam volna az első helyre.
  • Mipi #2
    Tetszene ha magyar márka is lenne!
  • pafi #1
    Hát igen, már nincs német márka. rotfl