MTI

A Deutsche Telekom a legértékesebb német vállalat

A Deutsche Telekom (és cégei) vezetik a német tőzsdén jegyzett és a tőzsdei DAX-idexet alkotó 30 vállalat között a legértékesebb cégek listáját.

A legértékesebb német vállalat értéke 23,69 milliárd eurót tesz ki - derül ki a BBDO tanácsadó cégnek a Handelsblatt című lapban megjelent összeállításából. A tanácsadó cég a vállalatok értékét több tényező, köztük a forgalom változása, a márka imázsa, a reklámköltségvetés mérete, az adózás előtti eredmény alapján állították fel.

A második helyen áll 20,43 milliárd eurós értékkel a Daimler-Chrysler (egy évvel ezelőtt még a harmadik volt), a további sorrend pedig: Allianz (20,21 md. euró), BMW (16,77 md. euró), Deutsche Bank (16,59 md. euró). Az Adidas mint az egyetlen fogyasztói cikk gyártó szerepel az indexben és érte el a 19. helyet.

Nemzetközi összevetésben a Deutsche Telekomot több vállalat is megelőzi. Az Euro-Stoxx50 - listáján az elő három helyet holland vállalatok foglalják el: az ING Group pénzügyi csoport, amelyet az Unilever és a Shell követ. Német vállalat - a Deutsche Telekom - csak a hetedik, a DaimlerChrysler pedig a nyolcadik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlackRose #4
    Ami a pénzelszívást illeti, nem is akartam kommentálni, mert csak egy olyan ember mondhat ilyet, aki nem tudja mi a gazdaság, mi a piac, mi a tőke és ez mind hogyan műlödik. Egy valamit halványan (olvasd 2 könyvet elolvasott - és ez a két könyv is erőssen szocialista gazdasági beállítotságú) kirajzolodni látszó személy mondhat ilyesmit, egy cég azért létezik, hogy termékeket vagy-és szolgáltatásokat bocsásson a vásárlók rendelkezésére nyeremény érdekében, a cégek nem szívnak el, vagy fújnak be sehová sem pénzt, a nyereséget megérdemelték, adót fizettek rá, és azt csinálnak vele amit akarnak, annak meg aki úgy gondolja, hogy jobb lenne nélkülük az nagyon komolyan kell, hogy elgondolkodjon, azon, hogy ezt miben látja...
  • pemga #3
    A német alatt itt szerintem a "német tőzsdén jegyzett" értendő, hagyomány szerint :).

    Egyébként nemtom mennyire igaz még ez a pénzelszívás. Árakat néztem, és hát nálunk kb. feleannyiért vannak a percdíjak, mint Németoban. (Legalábbis az előfizetéses Relax-ban) De lehet valami turpisság van a dolog mögött, amit nem vettem még észre :).
  • BlackRose #2
    na éppen ezért értelmetlenség az, hogy "német" vállalat, mert egy multinacionális cégről van szó, persze a Deimler-Chrysler is most milyen német vagy USA, vagy esetleg valami harmadik, hát egyik sem, multinacionális cég ez is, úgyhogy elég ostobaság ilyen cégeket a valódi nemzeti cégekhez (ha még létezik ilyen egyáltalán a tőzsdén, vagyis a nagyvállalatok között), ez csupán annak a jele, hogy azok akik ezt az összehasonlítást végzik nem nagyon tudják mit is csinálnak...
  • Alfa Of NS #1
    Es a Matavtol (bocs, Magyar Telekomtol) szivja el a penzt a mi oromunkre.