SG.hu

Leállítattak egy Epson nyomtatópatron gyárat

Egy brit cég importálási és forgalmazási tevékenysége során az Epson számos szabadalmát és bejegyzett tervét megsértette.

Az Epson-kompatibilis nyomtatópatronok egyik legnagyobb egyesült királyságbeli importőrének és disztribútorának számító Environmental Business Products Limited abbahagyta az Epson-kompatibilis nyomtatópatronok importálását és forgalmazását annak következtében, hogy peren kívül egyezségre jutott a Seiko Epson Corporation ("Epson") vállalattal. A megállapodás az Epson által az Environmental Business Products Limited ellen a Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott azon keresetének következménye, miszerint az importálási és forgalmazási tevékenysége során az Epson számos szabadalmát és bejegyzett tervét megsértette.

A megállapodás értelmében az Environmental Business Products Limited cégnek meg kell térítenie az Epson ügyvédi költségeit, emellett jelentős összegű kártérítést is fizetnie kell. A megállapodás részletei nem publikusak. Pat Stead, az Environmental Business Products Limited ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy abbahagyják az Epson-kompatibilis nyomtatópatronok importálását és forgalmazását. "Nem tudjuk biztonsággal kiválasztani azokat az Epson-kompatibilis nyomtatópatronokat, amelyek nem sértik meg a Seiko Epson valamely védjegyét vagy bejegyzett tervét."

Seiichi Hirano, a Seiko Epson képkezelési és informatikai termékekkel foglalkozó divíziójának igazgatója pedig kifejtette, hogy termékeik védelme érdekében tovább folytatják a harcot szellemi jogaink megtartásáért, és a jövőben is fel fognak lépni a jogsértő termékeket forgalmazó importőrökkel szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!