MTI

LCD televíziógyártást indít a Philips Székesfehérváron

A Royal Philips Electronics bejelentette, hogy az év második felétől a társaság székesfehérvári gyára LCD televíziók gyártásába kezd.

A csúcstechnológiát megtestesítő flat (lapos) televíziók iránt megnövekedett kereslet kielégítésére a cégcsoport új beruházásként korszerű szerelősort állít üzembe Székesfehérváron - mondta el a Philips Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója. Blazsevácz Péter a beruházás értékéről egyelőre nem tudott információt adni. A falra akasztható flat-tévéket elsősorban az európai piacokra szánja a vállalat. A gyártás mennyiségét a piaci igényekhez igazítják majd, maga a gyártás pedig néhány hét múlva kezdődik meg - közölte a kommunikációs vezető.

A Philips Magyarország Kft. 2003-ban együttesen 5 ezer munkavállalót foglalkoztató székesfehérvári és győri gyára jelentős kivitelt bonyolít le: tavaly 1,54 milliárd euró értékben exportált elektronikai termékeket. Az 1991-ben zöldmezős beruházásként felépített székesfehérvári gyár a holland Royal Philips Electronics egyik legfontosabb elektronikai termékeket összeszerelő európai központja, amelynek termékskáláját a CRT televíziók, DVD és DVD felvevők, valamint házimozi berendezések mellett az LCD televíziók is bővítik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #4
    Tévedsz: [url=http://www.lg.hu/proddivergent.do?categoryId=0401&modelCategoryId=&parentId=04]"az LG dobja piacra a leghatékonyabb, legkifinomultabb FLATRON LCD monitorokat"[/url] [kac-kac, mások nem is, mert ez LG védjegyes név]
    (Miért nem nézel előbb utána? 3 mp volt.)
  • szombi #3
    Az LG ,,Flatron'' CSAK katódcsöves képernyőkre használatos!!!
  • klastrom #2
    De qrva jó ... És ?
  • Alef #1
    Az MTI műszaki-tudományos híre -- a szokásoknak megfelelően -- ismét pontatlan. A "flat" kifejezés ugyanis lapos, sík felültetet jelent, amit a katódsugárcsöves készülékeknél is használnak. Pl. az LG Flatron sorozatban LCD és hagyományos képcsüves készülékek is szerepelnek.