MTI

Cserélik a lopásban érintett kártyákat a Raiffeisen Banknál

A Raiffeisen Bank ügyfeleinek összesen 224 darab kártyáját, 36 MasterCard és 188 darab Visa logós kártyát érintett az amerikai hacker-támadás, a kártyák cseréje folyamatban van - tette közzé a Raiffeisen Bank közleményében szerdán.

Az eddigi vizsgálatok alapján a hackertámadás sem a Raiffeisen Banknak, sem ügyfeleinek nem okozott kárt - szögezi le a közlemény. A 224 darab kártyát, amellyel kapcsolatban adatokhoz jutott az amerikai hacker, letiltották, a bankkártya-tulajdonosok telefonos értesítése kedden befejeződött. Az ügyfelek új bankkártyájukhoz az általuk megjelölt bankfiókban, vagy ha külföldön tartózkodnak, egy egyeztetett helyszínen juthatnak hozzá.

A Raiffeisen Bank bankkártya-monitoring rendszere a nap 24 órájában figyeli a bankkártya-tranzakciókat, s ha a megszokott használattól eltérő jelenséget tapasztalnak, telefonon értesítik a kártyabirtokost, vagy szükség esetén felfüggesztik a kártya működését.

A kártyacsalások kivédésére hatásos módszer a mobilbanki szolgáltatások igénybevétele - hívja fel a figyelmet a közlemény. A Raiffeisen Bank 30 ezer ügyfele él már ezzel a lehetőséggel, ami a bankkártya-műveletekről és a számlamozgásokról automatikusan, azonnal SMS-t küld a kártyabirtokos által megadott mobiltelefonszámra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!