Berta Sándor

VoIP terén nyomul a Yahoo

A Yahoo is úgy döntött, beszáll az internetes telefonpiacba. A portál első lépésként megvásárolta az egyik legnagyobb amerikai VoIP-szolgáltató céget, a DialPad Communicationst.

A hat esztendővel ezelőtt megalapított cégnek pillanatnyilag körülbelül 40 munkatársa és az Egyesült Államokban 14 millió ügyfele van. A Yahoo szóvivője ugyanakkor nem kívánta elárulni, hogy mennyiért vette meg a cég a DialPadet, azt azonban közölte, hogy ezzel a lépéssel az portál ki akarja bővíteni szolgáltatásait és idővel a VoIP-piac meghatározó szereplőjévé akar válni. A Yahoo egyébként csupán néhány héttel ezelőtt jelentette a Yahoo! Instant Messenger nevű szoftver legújabb, immár a VoIP-t is támogató változatát.

A Yahoo közleménye szerint az internetezők a jövőben a Yahoo! Instant Messengert ugyanolyan módon használhatják, mint a vezetékes telefont. A cég így gyakorlatilag közvetlen konkurensévé válhat a Skype nevű, népszerű VoIP-szolgáltatást kínáló rendszernek. Egyes internetes pletykák szerint egyébként a Yahoo korábban tárgyalásokat folytatott utóbbi céggel is annak megvásárlásáról.

A DialPad a vezetékes telefonhálózatból a számítógépekhez és a PC-kről a vezetékes telefonhálózatokba irányuló hívásokat vezeti tovább. Így nemcsak egy számítógépből a másikba irányuló hívások válnak lehetővé, hanem például a vezetékes hálózatból a vezetékes és a mobilhálózatba irányuló hívások is. A DialPadre jellemző, hogy a szolgáltatásai jelenleg több, mint kétszáz országban elérhetők, és egy perc beszélgetésért a cég 1,7 centet számláz ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • flashX #1
    Jó ötlet..