SG.hu

Pályázatot irtak ki a gimnáziumok informatikai fejlesztésére

Informatikai eszközfejlesztésre pályázhatnak gimnáziumok az oktatási tárca alapkezelő igazgatóságához. A támogatás összege akár a másfél millió forintot is elérheti.

Az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága (OMAI) informatikai eszközfejlesztésre hirdetett pályázatot gimnáziumok számára. A támogatást vezeték nélküli lokális, úgynevezett WLAN-hálózat teljes körű kiépítésére, valamint legfeljebb tizenöt WLAN-kártyára lehet igényelni. Az elnyerhető összeg legalább 500 ezer, legfeljebb 1,5 millió forint, a finanszírozó a Munkaerőpiaci Alap képzési alaprész központi kerete.

A pályázatokat szeptember 8-ig kell eljuttatni az OMAI-hoz, az eredményt október 17-én teszik közzé, az eszközöket várhatóan 2006. február 28-ig átadják. A pályázat teljes kiírását és a szükséges dokumentációletölthetp az OMAI honlapjáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dj Faustus #2
    "támogatást vezeték nélküli lokális, úgynevezett WLAN-hálózat teljes körű kiépítésére, valamint legfeljebb tizenöt WLAN-kártyára lehet igényelni."

    Ez egyrészt jó (pl: ha a tanár/diák internetes honlapot akar szemléltetésként használni, és nincs a tanteremben internet-hozzáférés), másrészt nem jó (lásd: egy számtechteremben ha nem figyelnek oda a fiatalok, könnyen letőrhetik a WLAN kártya antennáját, másrészt biztonsági okokból is veszélyesebb, harmadrészt nagyon gyaníthatóan "üzleti érdekek" állnak a háttérben).
  • szombi #1
    Persze az általános iskolákat a minisztérium le se...