SG.hu

Budapesti 3G-hálózatát teszteli a T-Mobile

A társaság a hazai mobilcégek közül június 1-től elsőként, a rendszerszállító Ericssonnal kiépített összefüggő budapesti multimédiás hálózatán zártkörű teszt keretében ügyfelek számára is elérhetővé teszi 3G-szolgáltatásait.

A T‑Mobile a kereskedelmi 3G bevezetésére készülve a Budapest belvárosi területein (I, V, VI, VII. és VIII. kerület jelentős része, valamint a II, XI., III és XXI. kerület egyes részei) elérhető harmadik generációs hálózatán ügyfelek bevonásával folytatja a februárban megkezdett próbaüzemet. A most induló teszt célja, hogy a díjmentes videotelefon és szélessávú mobilinternet (384 kbps) hétköznapi használata során szerzett tapasztalatokat felhasználva vezethesse be kereskedelmi 3G szolgáltatását.

A tesztben használt Nokia 6680-as videotelefonokon ez idő alatt mutatkozik be a cég Hír Expressz tesztszolgáltatása is. Ennek lényege, hogy a megfelelő készülékre telepített program segítségével automatikusan frissülő képes hírújságként aktuális információkkal szolgál. Használói a kijelzőn állandóan elérhető alkalmazást fellapozva több témakörben értesülhetnek a legfrissebb újdonságokról, érdekességekről.

A mobilszolgáltató közleménye szerint az Ericsson eszközeire épülő 3G-hálózat az elkövetkező hónapokban a tervezett ütemben tovább bővülve év végére a főváros jelentős részén használható lesz. A próbaüzem időszakában a 3G-szolgáltatások a legújabb kétkamerás videotelefonnal és különleges USIM kártyákkal érhetők el. A T‑Mobile 3G portálján június 1. és június 15. között bárki jelentkezhet és sorsolás szerencsés nyerteseként többen részesei lehetnek az ország első, Budapesten zajló 3G ügyféltesztjének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pistikem1 #3
    3G olcsobb lett és gyorsabb
  • Cat #2
    nem lesz természetes, mert most is van GPRS, de olyan kurva drága mobilon netezni, hogy senki nem használja
  • peeto #1
    Szinte hihetetlen, hogy pár év múlva már teljesen természetes lesz, hogy látod, hogy kivel beszélsz és közben mondjuk a metrón amíg utazgatsz videókat töltesz le a telefonodra...