MTI

Szlovák bírság a Deutsche Telekom leányvállalatának

A szlovák versenyhivatal fennállása óta a legnagyobb bírságot, 885 millió koronát (28,4 millió dollárt) rótt ki a Deutsche Telekom szlovákiai leányvállalatára, a Slovak Telekom vezetékes szolgáltatóra, piaci erőfölénnyel való visszaélés miatt.

A hivatal indoklása szerint a társaság nem engedte meg a hozzáférést a telefonhálózat utolsó, a telefonközponttól az ügyfélig tartó szakaszához internet-szolgáltatóknak, illetve kisebb telefontársaságoknak. A Slovak Telekom tulajdonában van Szlovákia egyetlen vezetékes telefonhálózata, beleértve a helyi huroknak nevezett utolsó szakaszt is.

A Slovak Telekom állítása szerint nem bizonyított, hogy korlátozták volna a hozzáférést. A vállalat fellebbez a döntés ellen, mert a bírság elviheti a cég teljes első negyedévi profitját. A cég tájékoztatása szerint a versenyhivatal döntésének megfelelően és az európai szabályozással összhangban biztosítani fogják a hozzáférést a többi szolgáltató számára.

A társaság 51 százaléka a Deutsche Telekom, fennmaradó része a szlovák kormány tulajdona. Szlovákiában ennél nagyobb bírságot, 1,35 milliárd koronát a pénzügyminisztérium rótt ki a Mol tulajdonában lévő Slovnaft kőolajipari vállalatra, egyelőre azonban a minisztérium újabb vizsgálata miatt függőben van az ügy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fie #4
    "A társaság 51 százaléka a Deutsche Telekom, fennmaradó része a szlovák kormány tulajdona."
    Na akkor számoljunk. Az állam a teljes negyedévi bevételt megszerezheti (bírság formájában). A többi pedig kb. fele-fele. Okos
    (Bár a kormány nem helyénvaló abban a mondatban, inkább állam - mert főleg hazánkban láthatjuk, hogy a kettő nem egy és ugyan az)
  • irkab1rka #3
    off/flame
    Faterx: gratulálok a frázispuffogtatásodhoz. Nézz be a MOTD-be. hehehe
    on


    Az ottani versenyhivatal még keményebb mint az itteni. Nagyon helyes.
  • Mipi #2
    Hát igen ez majdnem olyan mint a HUNGAROTEL ADSL-el. A GLOBONETEN kívül nincs más ADSL szolgáltató. Ebben az a legjobb hogy a Globonet a Hungarotelé.
  • Faterx #1