SG.hu

4 portos USB hubok a Trusttól

A Trust új, 4 portos USB elosztóit azoknak szánta, akiknek kevés lenne a számítógépben vagy a laptopban lévő portok száma.

A három új, négy portot tartalmazó elosztóval a vállalat egy teljesen új terméktípust dob piacra, amellyel négy eszköz is könnyen csatlakoztatható a számítógéphez, miközben a PC vagy notebook USB portjai közül csak egyet foglal le. Az elosztókat ellátták túláram elleni védelemmel, mérettakarékosak, és fekete gumiborítással vagy grafit színben kerülnek forgalomba.

Az első egy fekete gumiborítású, négy portos elosztó, melyet a nagy áramigényű eszközök csatlakoztatására terveztek, mint például a szkennerek és a külső merevlemezek. Az USB2 elosztó elméleti adatátviteli sebessége 480 Mbps, és külső adapterrel is ellátták. Ha az adaptert csatlakoztatjuk a hálózati áramra, az elosztó biztosítani tudja, hogy minden csatlakoztatott eszköz elegendő áramot kapjon. Alacsony energiaigényű eszközök használatakor az elosztót használhatjuk az adapter nélkül is. Ehhez az elosztóhoz USB1.1 eszközök is csatlakoztathatók.


A második szintén USB 2.0 kompatibilis elosztó szintén fekete gumiborítással kerül forgalomba, de azok az eszközök, amelyeket ehhez az elosztóhoz csatlakoztatunk, a PC vagy a notebook USB portjáról kapják az áramot. Az USB Y-kábellel a felhasználó határozhatja meg, hogy mennyi áramot kapjon az eszköz. A számítógép USB portjai közül elég egyet használni, amikor csak kis mennyiségű energiára van szükség, de ha az USB Y-kábellel a számítógép egy másik USB portját is csatlakoztatjuk az elosztóhoz, megkettőzhetjük a csatlakoztatott eszközök energiaellátását. Mivel ez az USB1.1-et is támogató elosztó igen könnyű, elsősorban notebook-használóknak szánták.


A harmadik egy USB 1.1-es elosztó (azaz adatátviteli sebessége társainál jóval kisebb), és az áramot a számítógépről továbbítja a külső eszközökhöz. Az új elosztók mind csatlakoztathatók vagy eltávolíthatók üzem közben, és Plug & Play kompatibilisek. Az eszközhöz egy USB kábel, egy védőtasak és egy tépőzáras pánt is tartozik. Az elosztók június végén kerülnek forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tpe #2
    Természetesen!
  • Omega #1
    "PC vagy notebook USB portjai közül csak egyet foglal le"
    Ez azt jelenti hogy szabdalja a sávszélességet ?