SG.hu

USB-felügyeleti és titkosító hardvert mutattak be

A CoSoSys forgalomba hozta a világ első kulcsrakész, Windowson és Macen egyaránt működő, eszközellenőrző és adatbiztonsági hardver készülékét, az Endpoint Protector Hardware Appliance-t.

A pendrive-ok, külső merevlemezek, okostelefonok, digitális fényképezőgépek, MP3 és MP4 lejátszók egyre gyakrabban vesznek részt az üzleti folyamatokban, növelve az alkalmazottak teljesítményét nagyfokú mobilitásuknak, óriási tárolókapacitásuknak és plug and play funkciójának köszönhetően. Ezek elvesztése, ellopása vagy rosszhiszemű használata azonban súlyos következményekkel járhat, mert a személyes vagy üzleti információk könnyen illetéktelenek kezébe kerülhetnek. Az új hardver központilag és megelőző módon kezeli ezt a veszélyt.


Az eszköz lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy átvegyék az ellenőrzést az USB-portra csatlakoztatható eszközök intézményen belüli használata felett. Nyomon követhetik a hálózaton keresztül ki- vagy beáramló információkat és titkosíthatják a hordozható eszközökre másolt adatokat, mindezt egy központi, web alapú kezelőfelületen keresztül.

"Az új készüléket arra szántuk, hogy védelmet nyújtson bármilyen nagyságú vállalat részére, a kisvállalkozásoktól a multinacionális cégekig. Az Endpoint Protector Hardware Appliance-t úgy alakítottuk ki, hogy könnyen integrálható legyen a meglévő hálózatba, és hogy a lehető legrövidebb idő alatt konfigurálható és üzembe helyezhető legyen. Ily módon egy csaknem teljesen plug and play biztonsági rendszert kaptunk - magyarázta Roman Foeckl, a CoSoSys vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!