Berta Sándor

Tévéműsorok telefonokon Nagy-Britanniában is

Jövő héttől elsőként Európában a televízióműsorok mobiltelefonokon is elérhetők lesznek egy brit mobilszolgáltató jóvoltából.

A brit Orange mobilszolgáltató kínálatában a jövő héttől összesen kilenc televíziócsatorna műsorát lehet majd fogni a mobil készülékeken. Igaz, Ázsiában néhány hete már műholdról van erre a lehetőségük a helyi előfizetőknek. A stílusosan Orange TV névre keresztelt plusz szolgáltatás a cég előfizetőinek havonta tíz fontba kerül. Cserébe ezért az összegért éjjel-nappal lehet nézni a kilenc televíziócsatorna, az ITN News, a CNN, a Comedy Time, a Cartoon Network, a Toon World, a Fashion TV, az Extreme Sports, a Big Brother és a Celebrity Love Island műsorait.

Az Orange TV a 3G nagysebességű mobilhálózatnak köszönhetően valósulhat meg, amely szintén a jövő hét elejétől lesz elérhető Nagy-Britanniában. A szolgáltatás igénybe vételének csupán két feltétele van, ez pedig nem más, mint hogy az előfizetőnek a 3G hálózat hatótávolságán belül kell tartózkodnia, és az ezt lehetővé tevő szoftvert le kell töltenie a mobil készülékére. Üröm az örömben ugyanakkor, hogy a műsorok vételére egyedül a Nokia 6680 mobiltelefon alkalmas. Azonban az Orange tájékoztatása szerint hamarosan már hozzáférhetők lesznek további hasonló készülékek is.

Alexis Dormarndy, az Orange marketingvezetője büszkén jelentette be, hogy a világon másodikként, Európában pedig elsőként az ő cégük nyújt ilyen szolgáltatást. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a mobiltelefon-tulajdonosoknak, a mobilszolgáltatóknak, a műsorkészítőknek és a televíziócsatornáknak teljesen új lehetőségeik nyílnak. A szakember szerint az együttműködés jó egyrészt a mobilszolgáltatóknak is, akik így széles televíziós műsorkínálatot tudnak nyújtani, és jó a televíziócsatornáknak is, akik egy újabb felhasználói réteghez tudnak szólni. Az Orange tervei szerint a következő hetekben újabb televíziócsatornákkal egészítik ki a kínálatot.

Már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz népszerű és keresett az új szolgáltatás, mert egyelőre meg­osz­lanak a vélemények arról, hogy az em­be­rek igény­lik-e, hogy televízióműsorokat nézzenek a telefonjaikon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #5
    quentit. Ha nem tetszik a rendszer, el lehet költözni.

    Javaslom Ausztráliát és Újzélandot. Nagyon szép helyek, olcsóbbak és kellemesebbek annál, mint ami itt van. Állítólag az emberek is kultúráltabbak kicsit :) Sokan beszélnek magyarul, és nagy ívben leszarják az RTL klubot, mert tudják, hogy azon nincs is adás, csak valami reklámdömping, amit ideiglenesen 30 perces filmblokkokal szakítanak meg. Az is hülye, aki nézi, aki meg még fizet is érte... :)))
  • gz8 #4
    Nem flémelni akarok, de ezeken mozgókép a megjelenítésére csak kritikán aluli minőségben képes kijelzőkön reklámokkal teletolt tv-adást is bír nézni, annak annyi baj legyen :))))

    A 6680-as kijelzőjének 176x208 pixel a felbontása, igaz, hogy 262 k színt tud, de ez még akkor is édeskevés.

    A hsz. hangneme ellenére nem vagyok a haladás kerékkötője, sőt.
  • quentit #3
    Ez "némileg" kedvezőbb mint a Pannon GSM 69 Ft-os percdíjon nyújtott RTL-klub néhány(!) műsora.

    Álltalánydíjon 9 csatorna... A PannonGSM ehhez képes maga a sátán!
  • ThomasTheKoRner #2
    Áááá..nem lenne az 2 perc....:D
    Itt még az is vagizásnak számit ha valaki egy egyszerű szétnyithatós szines kijelzős telfont nyomkod....sajnos...
    Én is feltettem a telóra a vissza a jövőbe I-et...de aztán nem vitt rá a lélek hogy BKV-n nézegessem..:P
  • mrzed001 #1
    elképzeltem, ahogy utazok a metrón (40 perc zötykölődés), és közben nézem a mobilomon a Sci-Fi csatornán a legújabb Stargate részt :)
    Aztán eszembe jutott, hogy 2 percen belül tuti hátbaszúrna valaki