SG.hu

APC akkumulátorok utazóknak

A 910 gramm tömegű univerzális notebookakkumulátor nyolcórányi folyamatos használatot biztosít.

Az American Power Conversion (APC) bemutatta utazó felhasználók számára készült megoldásait. Utazóknak készültek a felcsévélhető telefon- és hálózati kábelek, a kis méretű utazó optikai egér, az USB-s mobiltelefon-akkumulátor kiegészítő és egy kifejezetten notebookokhoz kifejlesztett túlfeszültség elleni eszköz.

Az úton lévők életét könnyíti meg az univerzális notebookakkumulátor (Universal Notebook Battery), amely a gyártó közlése szerint 910 grammos tömege ellenére egy átlagos notebookfelhasználó számára maximálisan nyolcórányi folyamatos használatot biztosít (mely időtartam függ természetesen a számítógép típusától és az energiagazdálkodási beállításoktól). A felhasználók egy nyomógomb és egy kapacitásjelző LED segítségével bármikor ellenőrizhetik az akkumulátorban rendelkezésre álló energiát, ezért nem érheti őket meglepetés.


A kimeneti feszültséget 15-24 voltos tartományon belül potméterrel állíthatja be a felhasználó. Az akkumulátor a notebook töltőegységével tölthető, mivel áramellátási csatlakozója bemenetként és kimenetként is funkcionál. A rajta csatlakozók az APC szerint a ma forgalomban lévő szinte összes notebookkal biztosítják a kompatibilitást, és nincs szükség további töltőegységekre és adapterekre, mivel az akkumulátor töltéséhez használható a noteszgép eredeti töltője. A vállalat közleménye szerint jó hőkiegyenlítési jellemzői miatt ez az egyetlen külső notebook akkumulátor, mely huzamosabb ideig tud működni a notebook táskán belül is.

Az USB mobiltelefon akkumulátor-kiegészítő egy kisméretű, kompakt megoldás, amely vészakkumulátorként működik: a megszokottnál akár 60 perccel több beszélgetést tesz lehetővé a mobilkészülék USB portra való csatlakoztatásával. Használatához egy külön megvásárolható USB-töltőkábel és AAA méretű elemek szükségesek.

Az APC utazó felhasználóknak szánt új megoldásai között megtalálható még egy Plug and Play, USB optikai egér 60 cm felcsévélhető kábellel. Az utazásnál hasznos további megoldások között megtalálhatók felcsévélhető hálózati- és telefonkábelek. A kábelekhez 1,5 m hosszú, rugó segítségével felcsévélhető kábel tartozik, amely megkönnyíti a kábelek szállítását. Három utazócsomag érhető el: az egyik telefonkábelt, a másik Ethernet hálózati kábelt, a harmadik pedig mindkettőt tartalmazza.


A SurgeArrest kompakt kivitelű, hordozható számítógépekhez kifejlesztett notebook áramellátás-védelmi megoldás. A termék a hálózati védelem mellett megbízható telefon-, fax-, internet-, DSL- és modemvédelmet nyújt. "A most megjelentetett termékeink is azt mutatják, hogy elkötelezettek vagyunk a produktivitás és az adatok védelme iránt, bárhol is hozzák létre, másolják vagy tárolják azokat. A mobil utazóknak olyan perifériákra van szükségük, melyek nagyobb szabadságot biztosítanak: amelyeket különösebb erőfeszítés nélkül tudnak magukkal hordani, mégis jobban növelik munkaeszközeik rendelkezésre állását" - mondta el Bíró Viktor, az APC kelet-közép-európai értékesítéséért felelős vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!