MTI

Vészjóslók az Elpida eredményei

Az Elpida Memory Inc., az ötödik számú japán DRAM-memóriaáramkör-gyártó pénteken az iparágból elsőként közölte adatait az elmúlt pénzügyi évről: ezek vészjóslók az ágazat számára.

Az Elpida előzetes becslésként, 8,1 milliárd jenes adózott eredményt jelentett pénteken a márciussal zárult üzleti évről. Januárban 12-16 milliárd jent jeleztek előre a vállalatnál, de már ez is jóval szerényebb volt a tavaly jósolt, közel 27 milliárd jennél. Az előzetes becslés szerint az üzemi eredménye 15 milliárd jen lett a januárban valószínűsített 17,8-21,8 milliárd jen helyett. A forgalom 207 milliárd jen, több mint a kétszerese az egy évvel korábbinak, de ez is elmaradt a januárban elképzelt 211-214 milliárd jentől.

A várttól elmaradó bevételt és eredményeket a lapkaárak esésével magyarázták. A nehézségek ellenére az Elpida mindenesetre javított az előző pénzügyi évhez képest, amikor az adó utáni rubrikában 26,9 milliárd jenes veszteség, az üzemi mérlegben 26,4 milliárd jenes hiány volt, 100,4 milliárd jenes forgalom után.

Az Elpida a japán Hitachi és a NEC Corp. 25-25 százalék arányú közös vállalata, miután a cég felét novemberben a tőzsdére vitték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    nem lennél egyedül :D
  • atlagember #1
    Azért nem kell őket sajnálni, ha nekem adnák azt a szerény kis nyereséget, igencsak tudnék mit kezdeni vele.