Budai Péter

Búvártok Olympus E-300-hoz

A néhány évtizede még csak kevesek kiváltságát jelentő vízalatti fotózás a digitális fényképezőgépek és az egyre olcsóbb eszközök elterjedésével mára a hobbifotósok számára is elérhetővé vált.

Ugyan a vízálló felszerelés - minőségtől függően - manapság is drágának mondható még, de a gyártók a legkisebb zsebgépektől a legnagyobb tükörreflexes csodákig, szinte minden típushoz kínálnak egyedi tokot. Mostantól az Olympus E-300 tulajdonosok sincsenek elhanyagolva ilyen téren, hiszen a japán gyártó a bejelentette PT-E10 típusnévre keresztelt búvártokját.


A műanyag búvártok akár profi merülők számára is tökéletesen használható, hiszen 60 méteres mélységig ellenáll a víz nyomásának. A tokhoz külön vakuvédő ház kapható PFL-E01 néven, amelyben az FL-36 rendszervaku helyezhető a gépre. Emellett a PTBK-E01 típusú vakusín is tartó is jó szolgálatot tehet a víz alatt. Külön kapható hozzá 3-féle objektív port is. A PRO-E01 jelzésűvel a Zuiko 14-45 mm F3.5-5.6 kitobjektív, a PRO-E02 jelzésűvel a Zuiko 14-54 mm F2.8-3.5 és a Zuiko 11-22 mm F2.8-3.5, míg a PRO-E03 segítségével a Zuiko ED 50 mm F2.0 Macro objektív helyezhető a gépre.

A vízálló tok és a kiegészítők júniustól vásárolhatók majd meg. Várható áráról még nincsenek információink.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #2
    Engem az érdekelne, honnan az infó? Mert a net-en sehol semmi ...
  • valamit #1
    Nekem erről a búvártokról meg a divattá vált fényképezőkről az jut eszembe, hogy vajon mikor lesz Xpress-on szerű elő és hátlap a fényképezőkhöz? :) Mer a képen látható például egész más látvány mint az eredeti...