SG.hu

Microsoft-támogatás a Budapesti Politechnikumnak

A Budapesti Politechnikum Alapítvány több millió forint értékű támogatást kapott a Microsofttól.

A támogatás révén az Alapítványnak lehetősége nyílt egy 20 fő befogadására alkalmas, modern számítógépterem komplett felszerelésére, amit a mai napon ádtak át. A támogatás emellett fedezetet biztosít bizonyos, hátrányos helyzetű emberek számára indított képzések költségeinek fedezésére és az Alapítvány saját fejlesztésű tananyagainak továbbfejlesztésére is. Az ünnepélyes avatáson a Budapesti Politechnikum Alapítvány munkatársai, a hazai esélyegyenlőségi programok vezetői, valamint a Microsoft Magyarország képviselői vettek részt.

A Budapesti Politechnikum Alapítvány a Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola non-profit szervezete, amelynek fő célja különböző esélyegyenlőségi programok beindítása. E kezdeményezések révén az Alapítvány tevékenyen részt vállal a szociális különbözőségek felszámolásában, a hátrányos helyzetű emberek kilátásainak javításában. Az Alapítvány elsősorban romáknak, állami gondozott fiataloknak, munkanélkülieknek, hátrányos helyzetű nőknek és csökkent munkaképességű embereknek nyújt képzési lehetőségeket. Ezek célja, hogy segítsék a rászorulók dolgozó társadalomba való integrációját, növeljék munkavállalási esélyeiket.

A ma átadott gépterem lehetőséget biztosít az Alapítvány képzésein résztvevő, szociálisan hátrányos helyzetű embereknek, hogy elsajátítsák azokat az alapvető informatikai ismereteket, amelyekre mindennapi életük során szükségük lehet, és amelyek megkönnyíthetik elhelyezkedésüket.

A vállalat által nyújtott számítástechnikai támogatás ezenkívül abban is segít, hogy az Alapítvány legújabb oktatási programjában résztvevő - részben munkanélküli vagy a munkanélküliség veszélye által fenyegetett - vállalkozni vágyó, illetve kényszervállalkozó nők korszerűen, informatikai támogatással (MS Office, Internet, levelező rendszerek) tanuljanak meg vállalkozást tervezni. A képzésben 100, nagyrészt a főváros szegényebb kerületeiben élő nő vesz részt. A programot az Európai Unió Szociális Alapja finanszírozza.

2004-ben, az Unlimited Potential Program révén a Microsoft Magyarország több ezer irodai és szerver szoftvert, valamint fejlesztői terméket adományozott a Magyar Teleház Szövetségnek, mely az ország kevésbé fejlett és kislélekszámú községeinek nyújt informatikai támogatást közintézményekben kihelyezett számítógép-terminálok segítségével. A Microsoft támogatása révén több mint 300 Teleház technikai felszerelését tudták korszerűsíteni.

A 2005-ös évre vonatkozó, 2004 őszén elbírált pályázati fordulóra a Microsoft Magyarország két pályázati anyagot nyújtott be. A Microsoft Corporation úgy találta, hogy a Budapesti Politechnikum Alapítvány törekvései, programjai összhangban vannak az Unlimited Potential kezdeményezés alapelveivel, és célkitűzéseivel, ezért közel 10 millió forint értékű támogatást ítélt oda a szervezet számára. "Örülök, hogy anyavállalatunk támogatásra méltónak találta a Budapesti Politechnikum Alapítvánnyal közösen benyújtott pályázatunkat. Úgy vélem, az Alapítvány révén valóban azokhoz az emberekhez sikerül eljuttatnunk a technológiát, akik a lehető legjobban rászorulnak erre" - mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!