SG.hu

Az Oracle megvásárolja a ReTek Inc.-et

Az Oracle részvényenkénti 9 dolláros készpénzes ajánlattal kívánja megvásárolni a Retek Inc.-et. Az elmúlt két napban a vállalat felvásárolta a Retek részvényeinek 10%-át.

Az Oracle a Retek Inc. összes forgalomban levő részvényének készpénzes felvásárlására részvényenkénti 9 dolláros áron tett versenyajánlatot. A hét első két napján az Oracle 5,5 millió ReTek-törzsrészvényt vásárolt, amely az összes forgalomban lévő részvény csaknem 10%-a.

A világ legjelentősebb kiskereskedelmi láncai 1986 óta használják a két vállalat együttműködése keretében szállított szoftverrendszereket. A cégek egyesítéséről folyó tárgyalások 2004 októberében kezdődtek meg. A ReTek legtöbb alkalmazása az Oracle alaptechnológia-platformjára épül és annak fejlesztőeszközeivel készült. A Retek Inc. ügyfeleinek kb. 80%-a jelenleg az Oracle infrastruktúraszoftvereit használja. A két társaság elképzelései a Java programnyelv és az egyéb ágazati szabványok jövőbeni szerepére vonatkozóan is megegyeznek.

"Az Oracle észak-amerikai alkalmazási üzletága nagyobb, mint az SAP-é" - nyilatkozta Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója. "Meg kívánjuk őrizni vezető pozíciónkat" - tette hozzá. "A ReTek általam megkérdezett ügyfelei jobban örülnének annak, ha az Oracle vásárolná meg a céget" - jegyezte meg Charles Phillips, az Oracle elnöke. "A ReTek legtöbb ügyfelét már ma is szoros szálak fűzik az Oracle-hoz."

Az Oracle felvette a kapcsolatot a Retek vezetőivel, és átadta a ReTek igazgatótanácsának a mellékelt levelet, amelyben kifejezi vételi szándékát, és hivatkozik az ajánlat bizonyos részleteire.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)