Berta Sándor

Filmküldés e-mailben

A Vismail segítségével elküldött filmeket a címzettnek nem kell külön letölteni, hanem az e-mail letöltése és tartalmának kicsomagolása után azonnal megnézheti az adott videót.

Új tömörítési szoftvert mutatott be a CeBIT-en az angol Vismail rendszerház. Az alkalmazás lényege, hogy - az mp3 fájlformátumnál használt technikához hasonlóan - a több megabájt méretű filmfájlokat csupán néhány kilobájtos méretűre tömöríti össze, majd magából a programból bárki elküldheti őket egy elektronikus levél mellékleteként. Ezzel pedig időt és nem kevés fáradságot lehet megspórolni.

Az angol vállalat tavaly november óta teszteli a szolgáltatást és a hozzá kapcsolódó filmküldő szoftvert - eddig sikerrel. A BMW német autógyártó konszern például a legújabb 6-os sorozatú személygépkocsijainak a piacra dobása kapcsán, míg az MTV zenei televíziós csatorna marketingszempontból tesztelte a Vismailt. Az így továbbított, tömörített filmek minősége a cég tájékoztatása szerint annyira jó, hogy a Brit Süketnémák Társasága is ezt a rendszert használja, hogy különleges elektronikus levelek segítségével kommunikálni tudjon tagjaival.


A Vismail előnye, hogy az adott film nem mellékletként érkezik, hanem szorosan beépül magába az e-mailbe, így a tűzfalak vagy a vírusirtók nem azonosítják veszélyes küldeményként a levelet. A filmeket egyszerre több helyre is el lehet küldeni, azonban a címzett már nem tudja továbbítani őket, ami a spamküldemények korában akár előnyként is felfogható.

Az új rendszer állítólag tökéletesen együttműködik a Microsoft Outlook levelezőrendszerével és a Windows operációs rendszerrel is. A Macintosh operációs rendszereket és gépeket, illetve a más levelezőrendszereket (például a Mozilla Thunderbird) használó személyek számítógépén ugyanakkor a videókat linkeken és a belső lejátszó szoftvereken keresztül lehet megtekinteni.

A Vismailből jelenleg két változat érhető el. Az egyik a Vismail Home, amelyet havi 10 vagy évi 70 euróért lehet igénybe venni. Ezekért az összegekért havonta legfeljebb 50 videót lehet elküldeni. A Vismail Pro pedig főleg a cégeknek és a reklámügynökségeknek lehet hasznos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ceb #17
    Most h egyre nagyobbak a postafiókok, nehéz eltömíteni őket hagyományos spammel ígyhát jöhet a videospam :D

  • TeszteloPontHu #16
    De abban mindannyian egyetértünk, hogy 430 kB nem "néhány kB".
  • Ratty #15
    Érdekes h nekem az evolution ennyit ír rá ki:
    Microsoft ASF-video attachment (video.wmv), "video.wmv"
    De azért meg kell nyugtatni mindenkit h nem attachmant-ként küldi el a fájlt:) És még fizessünk is érte...
  • pemga #14
    Naszal, küld egy 430k-s cuccot, wmv attachmenttel (amit html-ből mutat meg, egész pontosan így: img dynsrc="video.wmv" width="240" height="160" src="video2.gif"). Iiiszonyatosan látszik, hogy bluebox-al csinálták ezt a reklámfilmet, de most nem ez a lényeg :)).

    ASF file format detected.
    VIDEO: [MP4S] 240x160 24bpp
    AUDIO: 16000 Hz, 1 ch, s16le, 12.0 kbit

    Na, majdnem jól tippeltem a paramétereket illetően :)).
  • pemga #13
    Ha valaki ki akarja próbálni, küldhet magának demo anyagot: innen.
  • pemga #12
    Úgy, hogy a 700MB-os xvid film az sokkal nagyobb felbontású. Itt feltehetően valami 160x100 16fps-re vagy még kisebbre kell gondolni, hozzá 16..32kbps-es mono hang (a mobiltelefonodra képzeld el kiküldve 3G-vel, ne a monitorodra).

    Ilyen real-ben sem nagy. Ráadásul az oldal tanulsága szerint max 90sec lehet az üzeneted hossza. Szerintem ez így bőven 1M alatt van. A sexfilmekről: a terms and conditionsben le van írva, hogy a VisMail-re csak 18 éven felüliek regisztrálkodhatnak.

    Szóval leírva, ez engem nagyon a reklámspot-okra emlékeztet, jön a video-spam :).
  • floatr #11
    Itt az a probléma, hogy maga a hír is veszteséges tömörítésen esett át. Ismerve a mail formátumokat azért felmerül bennem a nagy kérdés, hogy mit jelent a kedves értelmi szerző szerint az, hogy "az adott film nem mellékletként érkezik, hanem szorosan beépül magába az e-mailbe" !!! Esetleg az, hogy a multipartos anyagban nem "attachment"-ként van megjelölve a küldemény???
    Amellett én egyből real-time hardveres mpeg7-es tömörítésre asszociáltam. Ennyire halad az idő? Mert eddig még a szabvány elkészültéről sem hallottam.
  • HUmanEmber41st #10
    Egy xVid film 7-800 MB. Hogy a rákba' lesz ebből pár kilobit ????????
    Itt valszeg valami kisebb reklámfilm méretekre gondolhattak.
    Rák a mellyébe az összes reklám készítőnek meg a megrendelőknek is..
  • HUmanEmber41st #9
    Jah, maj orrba-szájba jönnek a sexfilm .exe-k...
    Megnyitod, azt' majd egy feketeruhás napszemüveges csávó torzított hangon közli:
    Na ezt most jól megszívtad haver....
  • testerlnx #8
    "A Vismail előnye, hogy az adott film nem mellékletként érkezik, hanem szorosan beépül magába az e-mailbe, így a tűzfalak vagy a vírusirtók nem azonosítják veszélyes küldeményként a levelet."

    Ja, ez előny a vírusíróknak :) Király...