Budai Péter

Fényképező minidisc és papírvékony ultrakompakt a Sonytól

Azon már talán senki sem lepődik meg, ha egy mobiltelefonban kamerát talál, de a gyártók, úgy tűnik, ennyivel nem elégednek meg. A Sony legújabb MiniDisc lejátszója az MZ-DH10P, nem csak zenehallgatást, de fotók készítését is lehetővé teszi.

Sony MZ-DH10P

A kívülről hagyományos MiniDisc lejátszóra hasonlító szerkezet első, furcsán szembeötlő jellegzetessége az elején elhelyezett, 1,5" átmérőjű LCD kijelző. Ezen a zenelejátszást könnyítő funkciókon kívül elkészült fotóinkat is visszanézhetjük. A lejátszóban egy 1,3 megapixeles képérzékelő, és egy 36 mm-es kisfilmes gyújtótávnak megfelelő látószöget adó fix optika kapott még helyett, amely mellé 4x digitális zoom társul. Természetesen a képkészítő funkciói nem sokkal (vagy semmivel sem) fejlettebbek, mint egy mobiltelefoné.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Kétféle képméret (1280x960, 640x480 pixel), valamint kétféle képminőség közül választhatunk. Képkészítő funkciói teljesen automaták, számítógépünkkel pedig USB porton keresztül kommunikál. A képek, zenéi adatok tárolása természetesen minidisc tárolón történik, melyből a legújabb, 1 GB méretű, Hi-MD típust használja. Ezen a fotók mellett akár 45 órányi zenei anyag is tárolható ATRAC3, ATRAC3plus, MP3, WMA, vagy WAV formátumokban.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 85 x 26 x 83 mm méretű készülék súlya a hozzá adott lítium-ion akkumulátorral is csak 155 gramm, a csomag része ezen felül egy dokkoló egység is, amely a hálózati adapter és az akkumulátortöltő szerepét is betölti. A Sony MZ-DH10P májusban jelenik meg az üzletekben, nagyjából 500 dolláros áron.



Cyber-Shot DSC-T7

A Sony T-sorozata a világ legkisebb ultrakompakt digitális fényképezőgépei közé tartozik. 20 mm körüli vastagságukkal, akár könnyű, nyári ruházatunk zsebében is észrevétlenül hordható. A Sony azonban még tovább csökkentette új modellje vastagságát, így született meg a Cyber-Shot DSC-T7.

A kis készülék egészen elképesztő 14,8 mm-es vastagsága csak oly módon volt elérhető, ha a hátsó LCD kijelzőt és az optikát a gép eltérő széleire pozicionálták. Az objektív még ebben a vékony vázban is 3x optikai zoomra (38-114 mm ekvivalens) képes, amit természetesen a függőlegesen süllyesztett elrendezés tesz lehetővé. Az említett LCD monitor pedig 2,5" átmérőjű és 230 000 képpont felbontású.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gép maximálisan 5 megapixeles képek, és akár 640x480 képpontos mozgófilmek készítését teszi lehetővé, 30 fps sebességgel és hanggal. Egyéb funkcióiban nagyjából megegyezik a T-sorozat korábbi modelljeivel, hiszen autófókusz segédfényt, akár 1 cm-es makró módot (Magnifying Glass), ISO 100-400 között állítható érzékenységet, szabályozható fehéregyensúlyt és 9 témamódot kapunk. A fényképezőgép Sony Infolítium akkumulátorról (a csomag része) üzemeltethető, mellyel a súlya nem éri el a 135 grammot, a képtárolásért pedig MemoryStick Duo, vagy MemoryStick PRO Duo kártyák felelnek.

A 92x60x14,8mm-es Sony Cyber-Shot DSC-T7, ezüst, fekete és piros színekben lesz kapható májustól, 500 dollár körüli nyitóáron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #6
    "nyári ruházatunk zsebében is észrevétlenül hordható."


    007-est játszunk?
  • Sylvester #5
    a Siemens egy mosógépet vagy hütöt :)
  • Ackro #4
    vagy építhetnének bele egy mosógépet.
  • Hedgehunter #3
    vagy a telefont csinalnak meg zenehallgatasra :)
  • nemcsakfeel #2
    inkább egy digi fényképezőt alakítanának ki zene lejátszásra, annak több értelme van :)
  • Macc #1
    26mm a papirvekonytol messze van:) de ugylatom nagyon kapalozik a sony:)