Berta Sándor

Újabb részletek az Explorer 7-es verziójáról

Az internetes böngésző új változatát a legújabb információk szerint nem csak és kizárólag a 2-es szervizcsomaggal ellátott Windows XP operációs rendszerrel rendelkező számítógépeken lehet majd alkalmazni.

Korábban Bill Gates azt nyilatkozta, hogy az Internet Explorer 7-es verzióját már csak a 2-es szervizcsomaggal kiegészített Windows XP Home-ot vagy Professionalt futtató PC-ken lehet majd használni. Azt megelőzően pedig még arról volt szó, hogy az új Internet Explorer-változat a Longhorn operációs rendszer része lesz.

A legfrissebb információk elég megbízhatónak tűnnek, lévén a Microsoft fejlesztőcsapatának blogján jelentek meg. Ezen adatok szerint az Internet Explorer 7-es használható lesz a 2-es szervizcsomaggal ellátott Windows XP Home és Professional, az egyes szervizcsomaggal kiegészített Windows Server 2003 és a Windows XP Professional 64 bites verziójú operációs rendszerek alatt is. A szakemberek szerint a korábbi elképzelés ilyen hirtelen való megváltoztatásának oka elsősorban az internetes böngészők piacán az Internet Explorer legfőbb konkurensének számító, a Mozilla Alapítvány által fejlesztett Firefox webböngésző néhány hónapon belül bekövetkezett hihetetlen népszerűsége lehet.

Az persze már egy másik kérdés, hogy a felhasználók egy része biztosan nem lesz elégedett a Microsoft döntésével. Elsősorban mindenképpen azok bosszankodhatnak, akik esetleg még Windows 2000 operációs rendszert használnak, és ilyenek akadnak szép számmal. Az a célkitűzés azonban nem változik, miszerint az Internet Explorer 7-es verziója legyen a redmondi szoftveróriás eddigi legbiztonságosabb internetes böngészője. Az amerikai vállalat szintén nem akar módosítani a tesztverzió nyári kiadási dátumán. A blogban az is olvasható, hogy az új Outlook Express az eredeti tervek szerint a Longhornban fog bemutatkozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pepe003 #35
    Régebben, miután feltettem az XP-t újra, és két hét múlva már lassú volt mint az állat, meg töltött, meg minden, akkor kipróbáltam egy másik böngészőt, halvván azt, hogy a FF biztonságosabb meg minden, le is futtattam egy víruskeresést, spyware keresést stb. és nem talált egyik sem semmi.
    Aztán amikor legutóbb vmelyik oldalon jártam azt olvastam, hogy a FAT tábla, csak 40 Gb-ig használható biztonságosan (nekem FAT táblám volt) és akkor újratettem a gépet, NTFS-be. Most még mindig ugyanolyan jó, mint 2 hónapja az újratelepítés után, és IE-t használok + SP2 + egy rakat vírusos oldalon járok nap mint nap
    És a gépnek semmi baja, vírus nincs rajta. Szóval szerintem az IE sem olyan rossz
  • KIP #34
    Nah jah, kell a munkához jóduma, kézimunkához...
  • LionTm #33
    A kollégák a fent emlitett böngészőt használják, ugyan annyi spyt, swaret talált náluk a kereső mint nálam ie. alatt. Mondjuk nem kéne hardcore oldalakat nézni aztán nem lenne baj.

    Egyébként nálam is fent van. Mert kell a munkához.
  • LionTm #32
    Yes....
  • arty #31
    sztem az IE-s látogatás után nem lesz többé lehetőséged firefoxot, avagy bármi mást elinditani ...

    max reinstall után ;)
  • Tetsuo #30
    :DD Jól mondod, testvér!
  • h4x0r #29
    Sajnos azt az osvenyt mar benotte a gaz >:-)
  • Emmegki #28
    Egy dolog ami jó lenne: Az egész grafikai megjelenítést újraírni az IE-ben. Gyorsulna az egész oprendszer, ha normálisan megírnák.

    Vagy még jobb lenne, ha az Opera motorja lenne beépítve a Windowsba!

    Álmodik a nyomor :(
  • raingun #26
    "Aki imádja az IE-t, az menjen föl vele egy szexoldalra! Utána meg próbálja ki Firefox-al!
    A különbség önmagáért beszél!"
    A firefoxal még a sexoldalak is nagyobb élményt nyújtanak???
    Mingyá le is töltöm, nem szeretnék kimaradni belőle :-)
  • blaze #25
    Aki imádja az IE-t, az menjen föl vele egy szexoldalra! Utána meg próbálja ki Firefox-al!
    A különbség önmagáért beszél!