MTI

Mobiltelefon-vírust találtak az Egyesült Államokban

Felfedezték az első mobiltelefon-vírust az Egyesült Államokban, amely szülőhelyéről, a Fülöp-szigetekről került be az USA-ba nyolc hónappal ezelőtt - közölte a finn F-Secure víruskutató vállalat igazgatója.

A cég tájékoztatása szerint a Cabir névre hallgató vírus 12 országba került be, így a mobiltelefonoknál is beköszöntött a vírus korszaka, ami egyszer komoly gondokat okozhat a világ 1,5 milliárd mobiltulajdonosának. A viszonylag ártalmatlan, eddig 15 változatban létező vírus legfőbb hatása, hogy "leszívja" a mobiltelefonok akkumulátorát. A vírust a múlt héten hétfőn fedezték fel a kaliforniai Santa Monicában egy műszaki cikkeket árusító boltban. A vírust két olyan Nokia 6600-as "smart phone" telefonon észlelték, amelyek a telefonálás és a számítógépes adatátvitel funkcióit egyesítik.

Ezzel összefüggésben elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a számítógépes funkciókkal is rendelkező mobiltelefonok jobban ki vannak téve a vírusveszélynek, mint a csupán beszélgetésre alkalmas készülékek. Ugyanakkor az is igaz, hogy a készülék-gyártók többsége már vírus elleni szoftverrel látja el a mobiltelefonokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #1