SG.hu

Az LG bemutatta 30 hüvelykes szupervékony televízióját

A legnagyobb koreai áruházak polcaira került az LG 32 hüvelykes szupervékony televíziója. Néhány nappal korábban a társaság Indiában mutatta be a szupervékony készülék 21 hüvelykes változatát. Az új televíziók kategóriájukban a világ első szupervékony készülékei.

Az LG 32FS1D modellszámú 32 hüvelykes készülék kifejlesztésével a cég mérnökei a korábban elterjedt CPT (Colour Picture Tube - színes képcsöves) képcsövek 500 milliméteres mélységét jelentősen, 352,4 milliméterre csökkentették. Így a Braun képcsöves televíziók 60 centiméteres mélysége 21 centiméterrel, 39 centiméterre csökkent, létrehozva ezzel a világ első, legvékonyabb képcsöves (CRT) televízióját.

A vállalat a világ több országában is be kívánja mutatni szupervékony televíziócsaládját, így a Koreában most piacra dobott 32"-os (82 cm képátmérőjű), az Indiában bemutatott 21"-os (55 cm-es), valamint egy hamarosan elkészülő 29"-os (72 cm-es) modellt is. A társaság közleménye szerint a világ minden tájáról hatalmas megrendelések érkeznek az új készülékekre.


Kwon Hui-won, az LG kijelzőüzletágának alelnöke elmondta: "A szupervékony televíziók háttérbe szorítják a mély (Braun) képcsöves televíziókat. Arra számítunk, hogy az új készülékek nem csak a BRIC (Brazília, Oroszország, India, Kína) országokban, hanem az észak-amerikai és európai piacokon is népszerűek lesznek." Kwon Hui-won hozzátette: "A Braun képcsöves készülékek népszerűsége 1990, az új megjelenítő eszközök (pl. LCD és DLP projektoros televíziók, plazma és LCD televíziók) megjelenése óta folyamatosan csökken. A szupervékony készülékek szélesítik a választékot, és lehetőséget teremtenek számunkra a televíziókészülékeink iránti kereslet növelésére."

A társaság jelentősen csökkenteni kívánja 29 és 32 hüvelykes hagyományos síkképcsöves készülékei választékát, és az ezek iránti keresletet a 32 hüvelykes szupervékony készülékekre kívánja irányítani. A hagyományos 32 hüvelykes és a szupervékony CRT televíziók iránti kereslet várhatóan 100%-kal nő a tavalyi évhez viszonyítva, hiszen ezen készülékek alternatív választási lehetőséget jelentenek a 29 hüvelykes CRT, projektoros, illetve LCD televíziók potenciális vásárlói számára.

Az Indiában január végén bemutatott 21 hüvelykes szupervékony televízió kifejlesztése a CPT (Braun) képcső mélységét jelentősen, 45-ről 35 centiméterre, a készülék mélységét pedig 48- ról 40 centiméterre csökkentette. Azáltal, hogy a 21 hüvelykes CRT televíziók az indiai piac 80%-át adják, az LG komoly lehetőséget kapott arra, hogy megszilárdítsa piaci helyzetét Indiában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alfa Of NS #21
    Lehet hogy ezt akarjak jo penzert eladni, mert hogy milyen gaz, ha neked hosszu a teved. Aztan majd ha elterjedt eladjak a meg laposabbakat, hogy mert neked meg mindig milyen dagi a teved :)
  • dez #20
    Hol? Nem a CES-en? Mert akkor az a SED lehetett. (Jók ezek a 3 betűs rövidítések.. :) )
  • concrete #19
    már nem azért de vagy 2 hónapja minhta kb 10-15 cm-es! CRT tv-kkel villogott valamelyik gyártó, vagy rosszul emlékszem?
  • dez #18
    A hagyományos CRT-hez hasonlóan ezek is azon alapulnak, hogy elektronokkal gerjesztenek foszfort, ami ettől világít. Csak itt nincs már szükség az eltérítő-tekercses (elektromágneses) mechanizmusra, mert szubpixelenként van 1 (vagy több) mini "elektronágyú", azaz katód, amiből (az anód felé) áramlanak az elektronok úgy, hogy közben a foszfornak is jut belőlük. A SED esetén egy speciális fémből (palládium-oxid) indulnak ki ezek az elektronok, FED esetén meg nagyon apró tűkből, vagy szén nanocsövekből. A pixelek vezérlése amúgy az LCD-khez hasonló, azaz ugyanúgy nem villog. Reagálási ideje meg ~1ms.
  • dez #17
    Megtisztelsz. :)
  • HUmanEmber41st #16
    SED-FED: kár, hogy én nem beszél angol...:( :( :(
  • kicsizoz #15
    dez: ezennel visszavonom korábbi hozzászólásomat :)
    Bár ahogy látom ez az új technika még bizonytalan megjelenés, tehát ha csak időlegesen is de helytálló az a szupervékony, de így már elnézem neked :))
  • dez #14
    (Egy SED-hez kapcsolódó viszonylag friss hír: Toshiba @ CES - SED TV (Mondjuk tegnap is linkeltem már másik topikban.))
  • dez #13
    Mondjuk itt az idén megjelennekhez hozzátenném, hogy állítólag, mert - ahogy a xee által belinkelt oldalakon olvasható - a Canon + Toshiba páros már 2002-ben szeretett volna havi 50000-et gyártani a SED-ből, de még ma sem gyártják, csak prototípusok vannak.
  • dez #12
    Sok helyen (akár cégek press-release-iben is) úgy emlegetik, SED CRT, vagy FED CRT.