Gyurkity Péter

Hiányolja az SCO bizonyítékait az IBM-SCO per bírója

Az SCO Group által indított bírósági pert lefolytató kerületi bíró most közzétett részleges összefoglalójában elhárította az IBM ellenvádjait, de hiányolta az SCO által emlegetett bizonyítékokat.

A Nagy Kék még 2004-ben azt próbálta bebizonyítani, hogy tevékenységével nem sértette meg az SCO szabadalmait, és a csoport bizonyítékok híján üres vádaskodással reméli legyőzni az óriáscéget. Dale Kimball kerületi bíró ugyan nem fogadta el az IBM ezen érvelését, de szükségesnek tartotta egy részleges összefoglaló elkészítését, amelyben elmarasztalta az SCO-t, amiért a szerdai meghallgatáson sem mutatta be oly sokszor hangoztatott bizonyítékait.

"Annak ellenére, hogy az SCO vádjai és az eddig bemutatott bizonyítékok között jókora különbség figyelhető meg, a bíróság úgy döntött, hogy korai lenne még ítéletet hozni az ügyben. Meg kell jegyeznünk azonban, hogy az SCO által oly gyakran emlegetett állítólagos bizonyítékok eddig nem kerültek napvilágra, és az SCO egyetlen döntő bizonyítékot sem mutatott be, amely egyértelműen alátámasztotta volna a szabadalomsértésről szóló vádakat" - áll Kimball összefoglalójában.

Jogi szakértők egyetértenek abban, hogy ez a megállapítás rendkívül hátrányos az SCO számára, és kérdéses, hogy a bírósági per ezek után milyen irányt vesz. "Az összefoglaló nyelvezete alapján számomra úgy tűnik, hogy az SCO ebben a menetben éppen hogy csak elkerült egy kiütéses vereséget. Nincs annál rosszabb egy bírósági perben, mint egy felbőszített bíró" - összegezte benyomásait John Ferrell, a Carr & Ferrell ügyésze.

Márpedig a szabadalomsértés központi szerepet játszik az SCO álláspontjában, és döntő tényező lehet az 5 milliárd dolláros perben. Amennyiben az IBM megnyerte volna a jelenlegi kört, nagy valószínűséggel az egész pert győztesként zárhatta volna le. Döntés híján azonban az ügy tovább folytatódik, és a két vállalat újabb meghallgatásoknak néz elébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • [HUN]PAStheLoD #3
  nem zárják le , mert soktucat ügyvég szorgoskodik a halott ügy életbentartásán ...
 • strogg #2
  Ha lehet Ne zárják le. Az m$ pénzeli a dolgot (a per megindítása után 48 órával teljes unix licenszet vett az m$ az SCo-tól. Magyarán komoly pénzt adott neki.) ez világos. hát költsék csak. a per célja a linux iránti bizonytalanság kialakítása. és az SCO azért ment bele ebbe a fun parádéba, mert ha az IBM-el szemben valamit elérnek, az csak az életben maradását segíti. Ugyanis az SCO az életéért küzd, nem a unix-ért:)
  De jó, hogy ez van. Mert egyre inkáb egy IBM gyözelem figyel ki. Ekkor meghal az SCO (tetszhalott állapotba kerül a unix piac) és tovaterjed a nyílt forrás. Linux, solari pl. Az m$ meg kapkodhatja a fejét. Továbbá a per kimenetele mindnekit megerösít abban, hogy a nyílt forrás "támadhatatlan", a GPL-t el kell ismernie minden bíróságnak (mert erre is most születik a precedens), és addig is folyamatos reklám alatt áll a linux. :)))
  Mondjuk ebböl a szempontból az M$ FUD is jól jön. Aki ugyanis eddig rá sem nézett a linuxra, most majd megnézi, hogy mit is szid úgy az m$. :)
  És jónak tartom a kitaposott ösvényt, ahogy most haladnak a dolgok.
 • ttt ttt #1
  Az érdekes az, hogy miért nem zárják már le bizonyítékok hiányában az ügyet, ez idáig szinte csak vádaskodás volt az SCO részéről, bizonyíték meg nem sok.
  Nagyon úgy szaglik, hogy megpróbálják addig húzni, amíg valamennyi pénzt ki nem csikarnak az IBM-től, hamár mostamság az MS nem folyósít......