31
  • Cat #31
    fizikailag kizárt hogy legyen
  • Lizardman
    #30
    Sziasztok lehet hogy furcsán fog hangzani, de nem tudtok olyan programot vagy valamit amivel el lehet kerülni a chellosoknál az adatforgalommérést? vagy csökkenteni vagy valami!!! nem tudtrok ilyet?
  • dez
    #29
    És nem fél a UPC, hogy az a 80% átáll a félárú csomagra? (Bár kérdés, mennyien vállaltak 1-2 éves hűséget a nagybb csomaghoz.)

    Egyébként szép, hogy így támogatod a UPC-t (az Axeleróval szemben én is inkább őket támogatom), de azért talán arról is jó lenne tájékoztatni az ügyfeleket (mielőtt 2 éves hűségnyilatkozatokat írnak alá), hogy erősen jönnek a netes TV és pay-per-view szolgáltalások. (Itt persze megint kérdés, idehaza milyen fáziskésés lesz ezügyben.)
  • skorpio7
    #28
    Nem kell fizetni egy forinttal sem többet és azzal a sávszéllel nyugodtan lehet továbbra is levelezni, web-ezni.
  • skorpio7
    #27
    Ajánlom mindenkinek olvasásra a HWSW-n futó chello-s topic-ot, ahol 2-3 UPC-nél dolgozó személy segít esetlegesen az egyedi problémákon. Nos tölük volt olvasható a következő adat.:
    Jelenleg kb. 70.000 chello előfizető van és a 2004-es decemberi hónapban ezen előfizetők 75-80%-nak adatforgalma 5GB alatti volt. Nos az ő részükre hozták létre ezt a kedvezőbb csomagot.
  • dez
    #26
    Végülis aki amúgy sem "dönget" "túlzottan", és jó neki az 5GB limit, azt nem fogja a földhöz verni a 64/64. Csak az a kérdés, kik azok, akik kizárólag emaileznek és webeznek? Inkább csak azok, akik nem láttak még netet, azaz kezdők... Várjunk csak... Hiszen ez a beetetés...! (Naná! Így kell azt!)
  • shabba
    #25
    Nem kell fizetni. 64/64kbps-re.
  • Killerno
    #24
    Hi!Valaki segítsen légyszi,ha túllépem az 5GB forgalmat akkor nem kell utána fizetni ugye?Ugy van mint a többi chello csomagnál.Mennyire korlátoznak le?Köszi!!!
  • Janek81
    #23
    Na várjál, mert itt most arról van szó, hogy lehet a korlátos és drága, vagy a korlátlan és drága csomag közt választani. Én erre mondom azt, hogy mindent meg lehet etetni a néppel. Az más kérdés, ha nincs választás, de egyenlőre itt erről szó nincs. Monopol helyzetben van maga az internet szolgáltatás, de amiről most beszélünk, sztem az nem az. Talán csak annyira, hogy a monopol helyzetben lévő szolgáltató kínálja a fent említett rága és korlátos, meg a drága és korlátlan csomagot. Nah, asszem így már rendben vagyunk.
  • formatuq
    #22
    nem mutogatja, hanem egy baratom, nekem kuldte, es en raktam ki, kapcsolodvan a chello-hoz.
    "Tény, hogy itt mo-on mindent meg lehet etetni a néppel, de hát ez van"
    nem hiszem hogy ez etetes, mivel meg lenne a baratom esze is valtashoz, ill. gondolom a tiede is. Csak hat ha nem lehet, vagy nehezen, akkor jon a monopol.........
  • Janek81
    #21
    Talán félreértettél, mert egy oldalon állunk, csak ugye a levél stílusa... És még büszke is rá, hogy neten mutogatja. No de mindegy, ez az ő dolga.
    Tény, hogy itt mo-on mindent meg lehet etetni a néppel, de hát ez van...
  • formatuq
    #20
    k, reszemrol lezartam.
    chello szopas, korlatozas szopas, ezt is csak mo-n meg a hasonlo orszagokban tudjak megcsinalni. minden mas normalis helyen, ha egy isp korlatozast kiejt a szajan, az ugyfelek ugy ott hagyjak mint szent pal a bojnyikokat. de ez nem monopol helyzet mo-n, ugye?
  • Janek81
    #19
    Több sebből vérzik ez a dolog. Egyrészt ugye a nyílván való trágárság. Másrészt valszeg nem gondolkodott kicsit sem, mielőtt nekifogott a leélnek, mert ha kicsit is belegondolt volna, akkor egyből be kellett volna ugrani neki, hogy tulajdonképpen azt sem tudja, hogy kinek írja a levelet. Csak egy ügyfeles címre küldte (feltételezem), azaz bárki olvahatta, így fogalma sincs róla, hogy kit anyázott le teljesen ismeretlenül. Harmadrészt pedig remélem te sem gondolod komolyan, hogy csak és kizárólag az az ügyfeles tehet a levélben összefoglalt dolgokról. Összefoglalva igen durván beszélt egy teljesen ismeretlen emberrel, aki az égvilágon semmiről nem tehet. Az ügyfelesek szvsz nem az ehhez hasonló problémák megoldása miatt vannak, hanem pl technikai tanácsadás miatt, beálítani a kapcsolatot vagy akármi.
    És ha azt gondolod, hogy nem voltam hasonló helyzetben, akkor bizony tévedsz. Sőt, tudom űberelni is a dolgot, mert nekem olyannal van problémám, ami szintén monopolhelyzetben van, ám ha lenne is más alternatíva, a szolgáltatás minősége akkor sem tudna változni, max másnak fizetnék. De hogy ne hid, hogy csak a levegőbe beszélek, konkrétan az áramszolgáltatással vannak komoly problémák itt, ahol élek. Hiába váltanék szolgáltatót, attól nem fogják felújítani a berendezéseket, kvázi minden maradna a régiben. Mégis normális hangnemben le tudtam rendezni a dolgot az osztályvezetővel, és sikerült még egy szünetmentes tápot is kibuliznom ingyen és bérmentve (amit igaz azóta sem igényeltem, de majd sort kerítek rá). Kb ennyi.
  • formatuq
    #18
    gondolom nem sikerult a levelbol kiszurnod mi volt a hattere, es nem birod aterezni elkeseredettseget........ En csak hasonloakat tudok kivanni neked. (nekem te nem, mivel tavol elek, 8/2mbit-es netem van, es a szolgaltatom 50% negedmenyt ad a targy hoban ha a pl. kikuldott szervizes 20 percnel tobbet kesik.)
    Nem latod a monopol helyzetet, es a kiszolgaltatottsagot?
  • kicsizoz
    #17
    kicsit mérges volt a srác, de tény, ez mindegyiknál hasonló tempóban megy...
    És nem az ottdolgozókon múlik, hanem egyszerüen az ügyfél érdekei nincsenek leszabályozva a szolgáltatóknál, mert az nem lényeg jelenleg még.
    Ezért az ügyfél érdekében végzendő folyamatok lassan is haladnak...
    És amíg nem lesz olyan szerződés, hogy a késlekedésért jóváírás jár, addig ez nem is fog megváltozni. Máshol sem, legfeljebb ADSL-nél más miatt lesz morcos :)

    De sajna nem csak internettémában vagyunk így: pl. most vettem fel hitelt lakásra, külön történet lenne, hogy a bankok mennyire leszarják nagyívben az ügyfelet, épeszü ember alá sem írná a szerződést, de nincs mit tenni...

    Szóval akarom mondani ez sajnos magyarország egyenlőre...
  • dez
    #16
    (Az ügyfélszolgálat szerint csak a letöltést mérik, de én úgy vettem észre, a feltöltést is.)
  • dez
    #15
    Miért? Ronda beszédért? :p Így max félre teszik még pár napot.
  • Janek81
    #14
    Remélem minimum feljelentették.
  • formatuq
    #13
    egy baratom irta a chello-nak, mielott adsl-re tert at.
    level
  • dez
    #12
    Cikk: "akik az internetet nagy mennyiségű letöltések helyett főként e-mailezésre, szörfözésre és multimédiás szolgáltatásokra kívánják használni."

    Az e-mail-ezés, szörfözés még OK, de 5GB-ban már hogy férne bele a multimédia (internet-rádió, TV(!))? Na ne butáskodjunk már... Egy közepes minőségű, 128kb/s-es rádióadás óránként 56MB, napi 8 órával számolva 13GB/hó! A TV-ről ne is beszéljünk... Vagy mit ért a szövegező multimédián? Bárgyú flash-animok nézegetését?
  • dez
    #11
    1.b. Főleg Bittorrenten (amivel leginkább érdemes filmeket tölteni), de általában más p2p hálózatokon is illik annyit visszatölteni, amennyit leszed az ember. Így az a 30GB már csak 15GB... Az 2CD-s divx/xvid-ből úgy 11db. 3 naponta 1db film... Az nem olyan sok. És akkor még más adatforgalom nem is volt. DVD(-R)-ből meg csak 3db.
  • Laalee
    #10
    1. a chello 30gb
    2. te a gép mellet ülsz mig letölt? :D

    mindenesetre ez a lite sokkal jobb mint a matav adsl lite ja, de miért light?
  • vg
    #9
    60GB már tényleg elég sok. Mondjuk nekem ADSL van, és minden nap leszedek egy filmet(divx), de még soha nem értem el a 60GB-ot... viszont aki minden nap egy DVD-R-t tölt, annak már nem elég...
  • PyRex
    #8
    Csak azt nem értem, hogy aki fikázza a chello-t a forgalomkorlát miatt, az TÉNYLEG LETÖLT minden hónapban több, mint 60 GB-ot???? Hihetetlen, hogy kis hazánkban menniyre semmit nem csinálnak a fiatalok, hogy erre van idejük...
  • asysoft
    #7
    Szvsz az ilyen viták lehetnek építő jellegűek is, igaz, sajnos ezek vannak kisebbségben... De egyetértünk, nem kell a cégeket védeni, egyik sem szent:)
  • kicsizoz
    #6
    Na nehogy már összevesszetek a "szolgáltatók" védelmében :))
    Még a végén a UPC kontra Matáv valási irányzatok is kialakulnak!? (te jó ég....)
    Elég nekünk az AMD v Intel, ATI v nVidia.
  • asysoft
    #5
    Szerintem jó, hogy van ilyen csomag. Ismerek embereket akik a modemes netet lassúnak s az időalapú számlázás miatt drágának találják, a szélessávút meg csak szimplán drágának. Ez nekik tökéletes megoldást nyújthat.
  • shabba
    #4
    Ez nem igazán reakció mivel a csomag összes paraméter már tavaly decemberben ismert volt a UPC oldalán fellelhető január 15-től érvényes ÁSZF-ből. Ráadásul ez a csomag már 15.-e óta rendelhető és vannak előfizetők akikhez már be is kötték.

    Szóval pont ezért elég érdekes volt fatáv ADSL csomag kínálata és árazása hisz már előttük is több mint egy hónapja ismert milyen csomaggal rukkol elő Chello. És a chellos csomag paraméterei sokkal kedvezőbbek mint az új forgalomkorlátos ADSL csomagoké.
  • TeszteloPontHu
    #3
    De ez még annál is "lájtabb". :)
  • Cat #2
    kénytelenek voltak valamit reagálni a tegnapi forgalomkorlátos ADSL bejelentésre
    megjegyzem, a sávszélességnövelést is meglepő módon pont egy nappal az ADSL növelés bejelentése után közölték, persze kiemelve hogy a kettőnek az égvilágon semmi köze egymáshoz
  • Zoley
    #1
    Ez a chello light elegge ertelemtlen osszetetel leven, hogy a chello eleve egy light csomag a forgalmi limitjevel...