Gyurkity Péter

Grafikus kártyákat gyártana az ASRock

Az ASUSTek Computers leányvállalata - amely elsősorban belépő szintű termékeiről ismert - a két vezető gyártó termékeire építve olcsó, mindenki számára elérhető grafikus kártyákat dobna piacra.

A jelenlegi tervek szerint a vállalat júniusban mutatná be az első kártyákat, és a gyártást rövid időn belül szeretnék havi 100 ezer darabra felfuttatni. A tajvani DigiTimes értesülései szerint a cég mindkét vezető gyártóval tárgyalásokat folytat, és mind az ATI, mind az Nvidia processzorait szeretné felhasználni saját termékein. Elemzők szerint a lépés valószínűleg az ASUS új stratégiájának része, a vállalat ugyanis nemrég bejelentette, hogy az idei évben jelentős mértékben növelni szeretné a grafikus kártya gyártás ütemét, és a tavaly előállított 7,5 millió kártya helyett idén már 10-12 millió darab legyártását is lehetségesnek tartják.


Az ASUS riválisai szintén közölték, hogy növelni szeretnék a legyártott kártyák számát: az MSI 8 millió darab, míg a Tul. Corp. és a Leadtek 9 millió darab grafikus kártya leszállítását tűzte ki célul. A Gigabyte szintén növelné a termelés ütemét, és saját előrejelzésük szerint az idei évben akár 6,4 millió darab grafikus kártyát is piacra dobhatnak.

Egyes vélemények szerint az ASRock színre lépése alaposan felbolygathatja a piacot, és - amennyiben a vállalat hű marad hagyományaihoz - a belépő szintű kártyák terén rendkívül kiélezett versenyt indíthat el. A vállalat elsősorban alaplapokat gyárt, és egy-egy jól sikerült termékével jelentős népszerűségre tett szert a vékony pénztárcájú vásárlók körében. Példaként említhetők az úgynevezett kombó alaplapok, amelyek két eltérő processzort is befogadnak, vagy a Pentium 4/Athlon XP processzorok alá szánt alaplapok, amelyek kedvező áruk révén kivívták a felhasználók elismerését.

Kétségtelen, hogy a grafikus kártyák piacán jó időbe telik majd, mire a vállalat megveti a lábát, de az olcsó grafikus kártyák iránt mindig jelentős igény mutatkozik, így nem kell az érdeklődés hiányától tartaniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tiby #14
    dez - Nemtudom.Szerintem ezt ajánlották neki a boltba.Meg az eladók is átverhetik olyan ebereknek a feját aki nem ért hozzá.Ismerősömet is átverték egyszer - azt mondták 2.4 GHZ proci van benne , közben pedig 1.6 GHZ Celeron volt benne - és még többet is fizettett érte.
  • dez #13
    Ha nincs elég pénze, miért Inteles konfigot vesz, ha AMD-ssel jobban jár? A legendák miatt?
  • soma22 #12
    Nekem Asrockom volt és fájó szivvel váltam meg tőle!!!!!!!!Ennél biztosabb lapom még nem volt és negyon szépen teljesített a játékoknál is és 10ezerért vettem!!!!!nekem bejött
  • Tiby #11
    Monjuk Sityi-nek igaza van.fanatic - Utánna néztem és 333 MHZ-es memet fogad el max.Szóval már a 400-as nem megy bele.
    arty - szerintem is nagy gányé a Celeron.De ha erre van pénze eggyes emberkéknek meg olcsóra hát akkor vegyen.
  • arty #10
    raadasul celeronnal .... remek gép lehet :D

    adhatsz annak 2 giga ramot, halottnak a csok :) a sok lhama meg veszi ezeket a gazdasagos egybeceleroncsokat ... okosak :D
  • Mars #9
    Így, így!!!
  • fanatic #8
    Nagyon el vagy Te tévedve!!!!!!!

    "Semelyik ismerősöm nem vesz ilyet" vs. "Mondjuk ismerek olyan emberkét"

    1,5 GB memó mire nem elég??? Neked mennyid van?

    "128 RAM mellé lett rakva , így 384 MB RAM-ja van" Kár, hogy csak 1,5 GB a korlát MIII?????
    266MHz-es ram... ez nem az alaplap hibája!

    Az, hogy valakinek eladtak egy Asrock-os gépet drágán, az nem azt jelenti, hogy mindegyik Asrock-os deszka szar!!!

  • Raszkolnyikov #7
    És mégis mit rakjon bele? Mercury-t? Annál undorítóbb a földön nincs! Az ECS még esetleg jó, de nekem is Asrock van és hidd el nagyon ott van ár/telljesítményben.
  • Sityi #6
    Stabil deszkák az ASRock lapok, de hardcore gamereknek nem ajánlott: teljesítmény nem nagyon van. Viszont ha valaki "occsóé'" akar a gyereknek egy alapabb szintű géezetet összehozni, akor ahhoz jó.
  • stukov #5
    Az Asrock gyakorlatilag Asus, egyszerűen más cuccokat raknak az alaplapra meg vga-ra, mint az asusnál, ezért fér bele kevesebb memória, kevessebb szolgáltatása van stb, nem mindenki gondolkodik előre, hogy olyan alaplap kell amibe 4 giga ram megy, mer maj úgyis vesz annyit. A minőség szerintem nem lehet rossz, majd meglátjuk milyen vga-kat fognak kiadni, aztán lehet kipróbálom. Ha lesz köztük passzív hűtéses, akkormeg méginkább!