SG.hu

IP-telefónia a davosi Világgazdasági Fórumon

A davosi Világgazdasági Fórumon az első olyan nemzetközi fórum, ahol az adatokat, a multimédiás anyagokat és a hangforgalmat egyetlen hálózaton továbbítják.

A vezető svájci távközlési szolgáltató, a Swisscom a Cisco IP-telefóniás, Long-Reach Ethernet (LRE) és vezeték nélküli internetes technológiáival építette ki az idei davosi Világgazdasági Fórum (Word Economic Forum, WEF) kommunikációs infrastruktúráját. Idén a vállalat felkérést kapott, hogy vizsgálja meg az informatikai költségek csökkentésének lehetőségeit. Ennek eredményeképp, a hangátvitel és az egyéb kommunikáció közös hálózatra terelésével felére csökkentek az infrastruktúra kiépítésének költségei, és az összes informatikai ráfordítás 10%-kal kevesebb lett.

A hálózat a kongresszusi központot és húsz Davos környéki szállodát fedi le, és a csúcstalálkozó közel 3000 résztvevője és 500 fős kiszolgáló személyzete használja. Az IP-telefóniás infrastruktúra 200 vezetékes IP-telefont és 40 faxkészüléket szolgál ki; emellett minden résztvevőnek egy Swisscom-mobiltelefont is biztosítanak.

A biztonságról számos tűzfal és VPN gondoskodik. Emellett három külön vezeték nélküli hálózat működik, amelyek egyikét nyilvános vezeték nélküli internetelérésre használják, a másik kettőn pedig a résztvevők egymás közötti és külső kommunikációja folyik, valamint elektronikus szavazásra, felmérésekre és egyéb online alkalmazásokra is igénybe veszik.

"A Cisco hálózati platformjainak integrált biztonsági szolgáltatásai fontos szerepet játszottak választásunkban" - jelentette ki René Fischer, a Swisscom Solutions AG vezérigazgatója. "Emellett az IP-kommunikáció rugalmasságát is mindenképpen ki akartuk használni. Mivel egészen a csúcstalálkozó megnyitásáig bármikor számíthattunk arra, hogy a résztvevők különböző változtatásokat kérnek, így komoly előnyt jelentett, hogy ilyenkor egyszerűen csak átvittük a telefont az egyik épületből a másikba, ott bedugtuk a csatlakozóba, és rögtön ugyanazzal a hívószámmal működött anélkül, hogy a hálózatban át kellett volna konfigurálni."

A Világgazdasági Fórum infrastruktúráját a találkozót megelőző négy hét alatt építették ki. A struktúra számos Cisco IP-kommunikációs megoldást tartalmaz, köztük a 7800 sorozatú médiakonvergencia-szervereken működő CallManager rendszert, a Unity egységes kommunikációs szoftvert, a 7960G IP-telefonjait (néhányban a 7914-es bővítőmodulokkal), egy IP Conference Station 7936 rendszert, VG200 sorozatú analóg telefonos átjárókat és ATA 180 sorozatú analóg telefonadaptereket. Ezt egészítik ki a különböző Access Control Server kiszolgálók, 2600XM sorozatú többszolgáltatásos útválasztók, Cisco hálózati modulok és WAN-interfészkártyák, Catalyst 3550 Series switchek és a Cisco Long-Reach Ethernet berendezései.

"A korszerű, teherbíró kommunikációs infrastruktúra fontos eleme a gazdasági és szociális fejlesztési programok megvalósításának, és ma már nélkülözhetetlen eszköz a vállalati és politikai vezetők számára az előttük álló kihívások leküzdéséhez." nyilatkozta Robert Lloyd, a Cisco európai, közel-keleti és afrikai tevékenységekért felelős elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!