Gyurkity Péter

Nagyarányú átszervezés az Intelnél

A processzorgyártó bejelentette, hogy a vállalat átszervezésének során öt új részleg jön létre, amelyek közül kettő a forgalmazásra, illetve az egészségügyi kutatásokra specializálódik.

A cég szóvivője egyben azt is bejelentette, hogy Jason Chen, az Intel alelnöke, és marketing csoportjának igazgatója családi okok miatt január végén elhagyja a vállalatot. Az átszervezés célja az indoklás szerint, hogy az Intel naprakész megoldásokat nyújtson a felhasználóknak az új digitális technológiák, az otthoni szórakozás, illetve a hordozható eszközök terén, és hogy a vállalat kellőképpen felkészüljön a piacon kibontakozó versenyre.

"Az átszervezésnek köszönhetően a vállalat jobban kihasználja majd a növekedési lehetőségeket, és gyorsabban alkalmazkodik majd a piacon mutatkozó igényekhez. Felgyorsul a döntéshozatali procedúra, és javul a szolgáltatások színvonala. Az új struktúrában mindegyik főbb operációs egység hozzájuthat a szükséges számítási és kommunikációs forrásokhoz, és a vállalat felépítése jobban tükrözi majd a termékeknél követett stratégiánkat" - jelentette ki Paul Otellini, az Intel elnöke.

Az átszervezés révén öt nagyobb részleg jön létre, ezek sorrendben: Mobility Group (fő profilja a noteszgépek és hordozható eszközök fejlesztése, illetve a különböző eszközök közötti kommunikáció javítása), Digital Enterprise Group (kommunikációs infrastruktúra, illetve vállalati megoldások), Digital Home Group (az úgynevezett "digitális otthon" felszerelése, és a fogyasztói elektronikai eszközök fejlesztése), Digital Health Group (egészségügyi kutatások és diagnosztikai eszközök fejlesztése, illetve az üzleti esélyek felmérése), és Channel Products Group (a felsorolt részlegek által kifejlesztett termékek értékesítése).

A vállalat reményei szerint az átszervezés nagyban hozzájárulhat, hogy a tavalyi évben elkövetett hibákat helyrehozva, a vállalat sikerrel vágjon neki a 2005-ös évnek, és minden tekintetben visszahódítsa vezető pozícióját. Némiképp meglepő azonban, hogy a bejelentés nem tett említést Otellini utódjáról - a vállalat elnöke ugyanis májusban elfoglalja a vezérigazgatói posztot, míg az elnöki tisztséget más veszi át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bitubo #5
  • GABOR16 #4
    "dupla kávé egy menetben"
    LoL
  • FTeR #3
    lol, a fogyasztói nem azt jelenti, h élelmiszer feldolgozó elektronikai eszköz, hanem azt, hogy a pór népnek szánt termék és nem nagyválalati...
  • zsolltikka #2
    "a fogyasztói elektronikai eszközök fejlesztése"
    Gondoljunk bele: Intel HyperThreading Kávéfőző - dupla kávé egy menetben 8-)
  • Vers #1
    MUHAHAHAAAAA