SG.hu

WLAN termékeket gyártó céget vásárolt a Cisco

A Cisco Systems felvásárolja az Airespace céget, ezáltal kiszélesíti eddigi WLAN termékpalettáját és új távlatokat nyit a vezeték nélküli technológiák terén.

A Cisco bejelentette, hogy megállapodást kötött a kaliforniai San Joséban található Airespace akvizíciójáról. Az Airespace vezeték nélküli helyi hálózati (WLAN) termékei biztonságos, rugalmas és gazdaságos megoldást kínálnak a nagy- valamint közepes- és kisvállalatok számára. A vállalat termékportfóliója kiszélesíti a Cisco eddigi WLAN-megoldásainak palettáját, termékválasztékában megtalálhatók a WLAN hálózati kártyák, hozzáférési pontok (AP-k), WLAN-felügyeleti és helymegállapító szoftverek, valamint biztonsági szolgáltatások (például behatolásészlelés).

A megállapodás keretében a Cisco közel 450 millió dollár összeget fizet az Airespace-ért részvényekben és kapcsolódó opciókban. Az ügyletnek különböző jogi feltételeket kell teljesítenie, köztük a Hart-Scott-Rodino-féle trösztellenes törvény rendelkezéseit, és várhatóan a Cisco 2005-ös üzleti évének harmadik negyedévében kerül lezárásra.

"A Cisco folyamatosan keresi azokat a kiegészítő technológiákat, amelyek új értéket kínálnak ügyfeleinknek. Az Airespace mind műszaki felkészültsége, mind vállalati kultúrája révén jól illeszkedik a Cisco-hoz, és kiváló csapattal rendelkezik" - jelentette ki Luca Cafiero, a Cisco Systems adatközponti, kapcsoló- és vezeték nélküli technológiákért felelős elnökhelyettese. "A Cisco és az Airespace célja, hogy egyre több ügyfelünk számára váljon elérhetővé az intelligens, könnyen adaptálható WLAN-infrastruktúra és élvezhessék a korlátoktól mentes mobil hálózatok előnyeit."

A WLAN-rendszerek piaca egyre gyorsabban nő. A vezeték nélküli hálózatokkal rugalmasabb és hatékonyabb munkakörnyezeteket lehet kialakítani, amelyek ösztönzik a csoportmunkát és felgyorsítják az üzleti folyamatokat. A Cisco azáltal, hogy WLAN-rendszerszakértők bevált csapatával bővül, gyorsabban juttathatja el a piacra a legújabb fejlesztéseket, és megőrizheti technológiai fölényét e területen. Az Airespace központosított WLAN-architektúrája már az alapoktól kezdve úgy épül fel, hogy elősegítse a könnyű telepítést, kezelést és felügyeletet. Az Airespace termékeinek és technológiáinak akvizíciójával a Cisco kínálja a piacon a legátfogóbb WLAN-megoldáskészletet, nagy- közepes és kisvállalatok számára egyaránt. A közeljövőben a vállalat továbbra is párhuzamosan fogja értékesíteni és támogatni a jelenlegi Cisco Structured Wireless-Aware Network (SWAN) keretrendszert, illetve az Airespace termékeit.

Az ügylet lezárultával az Airespace a Cisco adatközponti, kapcsoló- és vezeték nélküli technológiai csoportjának része lesz, amelyet Luca Cafiero alelnök vezet. Az Airespace 2001 júliusában jött létre, és jelenleg 175 alkalmazottja van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!