Gyurkity Péter

Egyesül a HP nyomtató és PC-részlege

A Hewlett-Packard vezetése úgy döntött, hogy a nagyobb versenyképesség érdekében hamarosan egyesítik a rendkívül sikeres nyomtató-részleget és a várakozások alatt teljesítő PC-üzletágat.

Az ily módon létrejövő új, nagyobb üzletág élére Vyomesh Joshi, a nyomtatói részleg jelenlegi igazgatója kerül, míg a Personal Systems csoport eddigi vezetője, Duane Zitzner - aki már hosszú ideje a vállalatnál dolgozik - várhatóan elhagyja a vezetői posztot, és visszavonul a vállalattól. Joshi kinevezése nem keltett különösebb meglepetést, hiszen a vállalatnál igen elégedettek az igazgató tevékenységével, és sokak szerint az Imaging and Printing részleg sikere nagyrészt az ő érdeme. Az igazgató következő feladata a stagnáló PC-részleg felfuttatása, és a piaci részesedés növelése, ami nem lesz egyszerű feladat, tekintve, hogy a konkurens cégek is hasonló terveket szövögetnek.

"Az elmúlt néhány évben Duane új lendületet hozott a Personal Systems csoportba, és fokozatosan növelte a bevételeket. Kitartó és eredményes munkája révén a PC-részleg átvészelte a válságos időszakot, és lassú növekedésnek indult" - méltatta a visszavonuló igazgató érdemeit Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatója. A vállalat közleménye szerint az Imaging and Personal Systems Group (IPSG) üzletág létrejötte "felgyorsítja a bevételek növekedését, és megerősíti a vállalat piaci helyzetét."


A HP vezetője, Carly Fiorina

A HP nem először szánja el magát az egységesítésre: a vállalat már tavaly is hasonló lépéssel próbálkozott, amikor egyesítette bizonyos szolgáltatásait, illetve a vállalati ügyfelekre szakosodott hardver részlegét. Az alkalmazottak létszámának csökkenésével bizonyos mértékben csökkentek a költségek, de átütő eredmény - az eladások, illetve a piaci részesedés növekedése - egyelőre nem következett be. A szakértők nagy része ezért még határozottabb lépéseket vár a vállalattól.

Egyesek szerint a nyomtatói üzletág akár új vállalatként működhetne tovább, amely idővel maga alá vonná a HP összes fogyasztói termékét. Ezek ugyanis az elmúlt években jóval sikeresebbnek bizonyultak, és a cégnek egyre kevesebb esélye van arra, hogy a vállalati szféra kudarcait a fogyasztói termékekből származó bevételből ellensúlyozza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atlagember #10
    Mér, eddig nem egy cég vót?
  • Tetsuo #9
    Az olcsó tintasugaras kategóriában is veri pl a Canon..
  • TeszteloPontHu #8
    Ez is jelzi, hogy marketingre kell sokat költeni.
  • dondore #7
    hp laptopok kitunoek szvsz
  • pafi #6
    A 6P (MP) és a 4000-es széria óta csak sz@roktat gyárt sajna. De a legnagyobb baj az, hogy a többiek is.
    Pl. kispórolják a hardweres PostScript egységet, és helyette szoftweres megoldásokkal próbálkoznak. Amik atomsz@rok.
    Mechanikailag olyan botrányosak az új HP lézerek, hogy kész csoda, ha egy vadi új 2100-as vagy 2300-as kibír fél évet anélkül, hogy gy?rné.
    A 6MP pedig még 220000 oldal után is hibátlanul nyom nálunk, pedig az egy 50-100000 oldalra készült személyi lézer.
    Ha pedig valakinek van a pincében egy halott 4000-ese, 70 ruppóért kicserélnek benne mindent, (Tényleg mindent, papírvezető, nyomó, és égetőm?) és egy év garit adnak rá. (Gyári feljavítás.) Nálunk egy ilyen van, ami 330000 oldal után feküdt ki, és feljavítás óta már 22800-nál tart. Megpocsékolja az összes új szemetet.
    Ja és a 2300-as 30(!) ezres, botrányosan drága tonerjéről ne is beszéljünk. Igaz, hogy van benne csip, és ímélt küld, ha ki akar fogyni, de 7000 oldalas, míg a 4000-esé 12000-es és 20e. (A többi parasztvakítás is csak az árát növeli, haszna nemsok van, mint pl. a grafikus kijelző, meg a saját webszerver.)
    Ja és irodában abszolute nem számít a dpi, a szöveg egy 300 dpi-s PostScripten is ugyanolyan mint egy 2400-ason. 85-106 lpi-t meg tud egy 600-as is, az is bőven elég.
  • Cat #5
    ez pontosan igy van, mégis magasan ők a piacvezetők
  • TeszteloPontHu #4
    A HP nyomtatók sem olyan jók... A 600 dpi-s színes lézerük 120e körül van, míg egy Xerox, Samsung, Epson 100e alatt. Ja, a Xerox, Samsung kétoldalas nyomtatást is tud (ez HP-ben 300e-be kerül), az Epson pedig akár 2400 dpi-t is... Szerintem kicsit el vannak szállva az áraik, mert fedezniük kell a hatalmas marketingköltségeket.
  • [HUN]PAStheLoD #3
    hp nyomtatók tényleg jók , de a HP pc-ktől mentsétek meg magatokat ..
  • dez #2
    Hm, érdekes, hogy jól mennek a HP nyomtatók, úgy néznek ki, mint egy bili.
  • pemga #1
    Öööö, nem pont emiatt egybesültek a Compaq-val?