SG.hu

A világ legnagyobb OLED-kijelzője a Samsungtól

A Samsung bemutatta az eddigi legnagyobb, egyetlen panelből álló OLED technológiájú kijelzőt. A 21 inches, azaz 55 centiméteres képátlóval rendelkező képernyőpanel úgynevezett aktív-mátrix (AM) organikus fénykibocsátó diódái (Organic Light-Emitting Diode - OLED) kimagasló képminőséget biztosítanak.

Az újdonság nem kevesebb, mint 6,22 millió pixeles, azaz WUXGA felbontásban tárja elénk képeit. A képet alkotó diódák 400 kandela/m2-es fényerő előállítására képesek, anélkül, hogy az LCD-képernyők esetében nélkülözhetetlen háttérvilágítást igényelnének. A készülék kontrasztaránya 5000:1, amivel egyetlen LCD-képernyő sem veheti fel a versenyt. Az OLED-technológia további előnye az LCD-vel szemben az alacsony energia-felvétel és az igen rövid válaszidő, amely kiküszöböli a gyors mozgás megjelenítésekor jelentkező elmosódottságot.


A TFT-LCD technológiában is a legfontosabb gyártók közé tartozó Samsung új OLED prototípusát azzal az amorf szilícium (a-Si) eljárással alkotta meg, amelyet már az LCD-gyártásban is használt. Ennek köszönhetően a nagyméretű OLED-kijelzők sorozatgyártása elkezdődhet a vállalat már meglévő TFT-LCD-gyártósorain. "A világ legnagyobb WUXGA-felbontású OLED-kijelzőjének megalkotása révén a Samsung a világ televízió-iparának legnagyobb OLED-beszállítójává válhat". - mondta Jun-Hyung Souk, a vállalat LCD-Kutatás-Fejlesztési Központjának alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • abonyitomz #7
    lol , mekkora
  • ThomasTheKoRner #6
    Persze..hisz még a TFT technológia sem futott ki.Márpedig az abba ölt fejlesztéseket muszáj lesz lenyúzniuk a népről...
    Biztos vagyok benne,hogy ez hatalmas hátráltató tényező lesz az OLED elterjedédében...
    Pedig a kis fogyasztása miatt pl mobilokba is kiváló lenne..fényképezőgépekbe stb.
  • papabear #5
    Elvileg a technológia nagyon olcsó előállítást tesz lehetővé, más kérdés, hogy amíg újdonság, addig jóval a valós érték felett lesz az ára...
  • mechorg #4
    Kéne egy ilyen...
  • OliApa #3
    Pedig olvastam valahol, hogy ez a gyenge pontja. Bár ha elég olcsó, beleférne a "használat után eldobandó" kategóriába . . .
  • PyRex #2
    Hmm, ez igencsak jól hangzik...
  • TeszteloPontHu #1
    Én már csak az élettartamra lennék kíváncsi. Nem lenne szerencsés, ha 1-2 év után kellene újat venni.