Alex

CES: Craig Barrett nyitóbeszéde

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig Barrett szerint a digitális technológia és az innováció segítségével a számítógépek és a hagyományos szórakoztatóelektronikai eszközök egyre jobb tulajdonságokkal rendelkeznek.

A trendek, illetve a vezeték nélküli hálózatokon való kommunikáció segítségével a felhasználóknak- valóságos "élményfürdőben" lehet részük, amely új és különböző típusú szórakoztatási formákat tesz lehetővé. "Az analóg digitálissá vált, a digitális vezeték nélkülivé" - mondta Barrett a 2005-ös Nemzetközi CES alkalmával. "A felhasználók a világ minden táján egyre inkább megismerik a web és a Wi-Fi kombinációját, és képesek hozzáférni a digitális tartalmakhoz bármikor, bárhol, bármely eszközzel, különösen otthonaikban."


Craig Barrettet, az Intel vezetőjét az Aerosmith énekesével Steven Tyler vezette fel

Barrett elmondása szerint a szilícium, a vezeték nélküli technológia, illetve a vezeték nélküli nyilvános és privát hálózatok terjedése lehetővé teszi a "digitális élményfürdőt". Ezen élményben mind az egyéni számítógép-felhasználó, aki egyszerre több tevékenységet is végeznek (például internetes rádió-hallgatás, és közben egy grafikailag rendkívül kidolgozott játék használata), mind a többszörös felhasználók, akik a házon belül és kívül megosztják egymással a szórakozató, információs és kommunikációs tartalmakat, egyaránt részesülhetnek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az élmény még egyszerűbbé, élvezetesebbé tételéhez Barrett elmondása szerint az Intel többmagos technológiát kínál majd az asztali, mobil és szerveres szilíciumos platformokhoz, még az idei év folyamán. A többmagos processzor kettő vagy több magot tartalmaz, ezáltal biztosítja a digitális eszközök számára, hogy egyidejűleg több feladatot végezhessenek, gyorsabban - így lehetővé téve a több szórakozási lehetőséget az otthon tartózkodó emberek számára. A beszéd keretében Barrett bemutatta a nappaliba szánt Entertainment PC két-magos prototípusát is.


Az Intel standja még a megnyitó előtt

Az Intel a jövőben a mai asztali számítógépek és az Entertainment PC tulajdonságait a noteszgépekbe is integrálja majd. A Centrino mobil technológia legújabb generációja (kódnevén Sonoma) a szórakozás, játék és számítástechnika egy mobil eszközben való kombinációja, mely elmondása szerint hosszú akkumulátor-élettartammal is bír, illetve könnyű és vékony kivitelű. Ezáltal a notebookokat olyan kulcsfontosságú tartozékká alakítja, mely nélkülözhetetlen lesz a felhasználók számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!