Berta Sándor

Saját fejlesztői konferenciát rendezne az AMD

Az AMD ugyan még nem adott hivatalos nevet az új konferenciának, ám ennek ellenére a kiszivárgott hírek szerint már 2005 második negyedévében megtartanák az első ilyen szakmai fórumot.

Az Intel Fejlesztői Fórumhoz hasonló rendezvény megtartására készül a processzorgyártó cég. A konferencia végső időpontját nagyban befolyásolja majd, hogy konkrétan mikor jelenik meg a Microsoft 64-bites Windows operációs rendszere. Az AMD-nek ugyanis - érthető okokból - igazi stratégiai pillanat lenne, ha együtt mutathatná be a már meglévő 64-bites processzorait és az új 64-bites Windowst. Az is kérdéses még, hogy hol tartanák meg a rendezvényt. A legnagyobb eséllyel Las Vegas vagy Phoenix pályázik az első AMD fórum megrendezésére.

Az AMD szóvivője meglehetősen szűkszavúan és burkoltan nyilatkozott ebben az ügyben az újságíróknak. Mint Mike Simonoff elmondta, természetesen érdekeltek egy ilyen konferencia megrendezésében, de hivatalosan még nem született döntés az ügyben. Hasonlóképpen reagált az AMD Németország szóvivője, Stephan Schwolow is, aki szerint nem szoktak pletykákra reagálni vagy azokat kommentálni.

Piaci elemzők szerint ugyanakkor az AMD 64-bites processzorainak eddigi piaci sikereit elnézve nagyon is logikus lépés lenne a vállalat részéről egy saját fejlesztői konferencia életre hívása. Eddig ugyanis az AMD-nél az volt a gyakorlat, hogy az Intel Fejlesztői Fórum (IDF) idején kibérelték egy, az Intel konferencia-központjához közel eső szálloda néhány emeletét vagy az egész hotelt és ott mutatták be az érdeklődőknek saját termékeiket, fejlesztési elképzeléseiket. Korábban - még az 1990-es években - pedig a cég külön konferenciát szervezett, hogy bemutathassa a szakemberenek és a közvéleménynek a 3DNow! utasításkészletet, illetve a K6-2-es processzorát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!