Budai Péter

Olympus mju DIGITAL 500 fényképezőgép

Új, 5 megapixeles digitális fényképezőgépet jelentett be az Olympus. A gép mottója talán az lehetne, hogy "fotót minden időben", hiszen a kivételesen nagy és kiváló képet adó LCD kijelző és a fémváz mellett, időjárásálló kivitelben kapható.

Az 5 megapixeles CCD előtt egy 3x-os optikai zoomátfogást teljesítő Olympus objektív dolgozik, melynek segítségével akár 7 cm távolságból is készíthetünk éles képet. A gép - elődeihez hasonlóan - az expozíciós beállítások többségét automatikusan végzi. Nagyobb beleszólásunk talán csak a 20-féle témamód kiválasztásakor lehet, melyek között olyan ismeretlen nevűekkel is találkozhatunk, mint a "Behind Glass" opció. Ez utóbbi tippünk szerint egyfajta beépített optikai vagy digitális lágyító szűrő lehet, amellyel például portréfényképezésnél szép, elmosott hatást érhetünk el. Az állóképek mellett a videófelvétel lehetősége is adott, hanggal együtt, maximálisan 320x240 képpont méretben, 15 fps sebességgel. A videó hossza a memóriakártya kapacitásától függ.

A gép legfontosabb előnye az időjárásálló fémház, mely extrém időjárási helyzeteket természetesen nem visel el, de a páralecsapódás, kisebb eső vagy a por ellen szépen megvédheti a gép érzékeny alkatrészeit. A víz alatti fényképezés szerelmesei ezt a képességet a géphez külön megvásárolható, 40 méterig vízálló tokkal egészíthetik ki. További előnye a fényképezőgépnek a 2,5" képátlójú, 215 000 képpontos Hyper Crystal LCD, mely szinte bármilyen szögből lehetővé teszi a képek szín- és kontraszthű visszanézését. A váz méretei (99x55,5x31 mm) és 165 grammos tömege egyébként lehetővé teszik, hogy szinte bárhová magunkkal vigyük. Támogatja a PictBridge nyomtatási szabványt, így kártyánkról a megfelelő nyomtatóval közvetlenül is nyomtathatunk.


A Mju Digital 500-hoz saját lítium-ion akkumulátor és töltő, valamint egy 32 MB-os xD memóriakártya jár. Mindez kb. 430 euróért lesz kapható a jövő év elejétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • linyi #4
    435 euró az kb. 105 ezer forint. Ennél kevesebb pénzért is már jó fényképezőgépet lehet kapni! Az én gépem nem került 70 ezer forintba, de közel 9-szeres ultrazoom van benn és még a 350 mm-nek megfelelő tele állásban is 3,4-es a fényereje!n Jó, csak 4 MP, de azért már több A4-es nagyítást csináltam belőle és tűéles a kép! Ezek helyett a méregdrága csicsás digit fényképezőgépek helyett nézzétek meg ti is az ImpressCam-et: olcsóbban szolíd, megbízható minőséget kaptok (lásd az én Elite DSC-13 gépemet!).
  • RpPRO #3
    A csicsara ismet ellottek a puskaport :)) 2.5 incses kep, hurra! 3x-os optikai? Hmm. 3.1-5.2-es fenyero? Hmmm. Viz alatt aki fenykepezik, az nem ilyennel teszi.
  • mittu #2
    Ez a kismonitor nagyon bejövős. Igaz nekem már van gépem, de másodiknak elfogadnám.
  • Punkerwork #1
    ááááá ez kell :)