Budai Péter

Fényképezőgép a játékbaba mellé

A hi-tech mobiltelefonokkal felszerelkezett óvodások után bizonyára nem meglepő, hogy a gyártók egyéb téren is megpróbálják megnyerni a kiskorúak lelkét. Legújabb kísérletük az Oregon Scientific Inc. által életre hívott Barbie Cam.

A fényképezőgép a világszerte ismert játékbaba elengedhetetlen kiegészítője kíván lenni minden gyermekszobában. A valóban működőképes digitális fényképezőgép stílusosan Barbie-rózsaszín árnyalatokban pompázik és 8 megabájtnyi beépített memóriájában 20 fotó fér el a legnagyobb képfelbontásban, mely esetünkben 640x480 pixel, azaz 0,3 megapixel. A géppel lehetőség van ezen kívül 320x240 pixeles állóképek, vagy 99 képes álvideó rögzítésére is. A gép képességeinek sora ezzel még nem ért véget. Hátulján valódi LCD kijelzőn nézhetők vissza az elkészült fényképek és önkioldó funkcióval is ellátták.

A fényképezőgép szoftvercsomagjában a Barbie Photo Designer és az ArcSoft Photoimpression Barbie nevű programok találhatók. A gyártó az elkövetkezendő években Barbie elektronikus lexikon, laptop és beszélő mesekönyv kiadását is tervezi.

A digitális fényképezőgép megjelenése november végén várható az Egyesült Államokban, nagyjából 35 dolláros áron. A hazai forgalmazásról még nincsenek híreink, de várhatóan a fotós szaküzletek helyett a játékboltok polcain kell keresnünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)