Berta Sándor

A legtöbb felhasználó elégedetlen az internetes keresőkkel

Miközben folyamatosan jelennek meg a piacon az újabbnál újabb internetes keresők, ezek hatékonyságát egyre többen vonják kétségbe. Egy most készített felmérés szerint a német internetezők közel 60 százaléka elégedetlen az internetes keresők által kiadott találatokkal.

A Seekport német internetes kereső cég megbízásából a Forsa piackutató cég által elvégzett felmérés meglehetősen vegyes képet mutat az online kereső-szolgáltatásokkal kapcsolatban. A megkérdezett felhasználók 27 százaléka szerint nagyon gyakran, míg 32 százaléka szerint elvétve találhatók olyan weboldalak linkjei a kilistázott találatok között, amelynek szinte semmi köze nincs az eredetileg keresett témához vagy kifejezéshez Ezek között a linkek között szintén gyakran bukkannak fel a különböző internetes boltok és hirdetések ajánlatai is.

Az emberek 72 százaléka a leggyakoribb problémának azt tekinti, hogy a linkek többsége valamilyen pornóoldalra mutat. Az aukciós ajánlatokat a német internetezők közel kétharmada dühítőnek tartja, míg az online boltok linkjei minden második felhasználót zavarnak. Az elégedetlenség az esetek felében oda vezetett, hogy az adott illető egész egyszerűen nem próbálkozott másik keresőprogrammal, hanem abbahagyta a próbálkozást.

Az úgynevezett információs szemét (infoszemét) legnagyobb terjesztőjeként a megkérdezettek jelentős többsége a Google-t jelölte meg, az internetezők 65 százaléka leggyakrabban itt találkozott elektronikus reklámokkal. Minden negyedik német felhasználó pedig úgy vélte, hogy az infoszemétért a Yahoo-t terheli a felelősség. Őt követi 13-13 százalékkal a Lycos és a Web.de portál.

A felmérés szerint az emberek kétharmada nagy örömmel fogadná egy, az eddigieknél precízebb és az infoszeméttől jobban és rendszeresen karbantartott internetes kereső piacra dobását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Piscator #30
    Már megint az emberi hiba!!
    Gyártanak több száz egymást klónozó honlapot, a másik hülyéje meg teleszórja mindenféle keresőszóval, ami hamis.
  • winnie #29
    most például ezek voltak az utolsó keresések az origón:

    fakereskedések
    MSI
    bizt
    www.merkantil.hu
    Rachel Blakely
    Windows Media Player
    snap rhythm is a dancer
    Bárcy Gusztáv főiskola
    www.krater.hu
    i believe in you
    Minősítő Intézetek
    BOND shine
    baurex
    LQD
    sarah mercury was born
    menekültügyi,munka
    yamaha yzf 1000 r thunderace
  • mechorg #28
    Tényleg nem tudják hogy hogy kell hatékonyan keresni, az idézőjel meg a pluszjel nagyon fontos lehet...

    Amugy engem inkább az idegesít mikor a google kovács gizi keresőjét dobja ki találatként mert az is rákeresett és talált valami hasonlót...
  • RpPRO #27
    children akart lenni
  • RpPRO #26
    Akik elegedetlenek, azok nem tudnak keresni. talan, mert nincs rutinjuk. Ezert birom, mikor valaki pl beirja a gugliba, h childer games es ha kijon 500 ezer, azt hiszi az mind talalat.

    Sok szart nem kell megnyitni, annyi :)
  • pemga #25
    Ha meg télleg akkora pron-félelem, akkor:

    SafeSearch Filtering

    Many Google users prefer not to have adult sites included in their search results. Google's SafeSearch screens for sites that contain pornography and explicit sexual content and eliminates them from search results.

    Olvasol-e google-t? :P
  • pemga #24
    fapapi, biztos, hogy tettek ki róla anyagot? :)

    Keresni is meg kell tanulni, bár az biztos, hogy ha asszociációkat is tudna, fogalomköröket használna akkor jobb lenne az arány. (vagy nem ) Így ezt nekem kell kézzel, több körben beadagolni neki a megfelelő kapcsolatokkal. De ezután már pipecül megtalál mindent, amit lehet. Szerintem az advanced search-re nem is mennek rá a legtöbben :).
  • fapapi #23
    Azt még nem irtam hozza hogy elismerem ban rola anyag de az edes keves
  • fapapi #22
    Igen szamitastechnika témában mindent megtalálsz
    De akor keress nekem papírgyártási technologiakat papir mint nyomathordozo, nyomdatechnologia.
    papír simasági fogalmak.
    Ez nem annyira tartozik a szamitastechnikahoz méllyebben nem talalsz rola semmit
  • fapapi #21
    Ez nagyon igaz amit irtal ha jobban bele akarsz mélyedni egy bizonyos tenmaba arra a kereső altalanossagban aruhazat hoz le.
    A neten alig talalni szamítastechnikan kivuli szakmaban informaciót.